Heftanin Eyalet Komutanlığı: O korucu başlarından hesap sorulacak

HPG Heftanin Eyalet Komutanlığı, uyarıları dikkate almayarak Heftanin’de işgal saldırılarına öncülük eden korucu başlarından hesap sorulacağını ve yakında isimlerinin kamuoyuna açıklanacağını bildirdi.

HPG Heftanin Eyalet Komutanlığı yazılı bir açıklama ile Türk işgal saldırılarına katılan korucuları uyardı.

Komutanlık, “Bu operasyona öncülük eden özellikle Bejüh, Mergeh, Hedriş, Kerör köylerinin korucu başlarıdır. Biz bu alçaklara diyoruz ki, yaptıklarınız yanınıza kalmayacaktır. Nasıl ki halkımızın evlerini yaktıysanız, bütün varlığınız bizim için hedeftir” dedi.

‘SADECE BİR DEVLET ORDUSU İLE SAVAŞMIYORUZ’

Heftanin Eyalet Komutanlığı’nın açıklaması şöyle:

“Pençe 3 ve Pençe Kaplan adıyla eyaletimizde Erdoğan’a bağlı çete ordusunun başlattığı operasyon bir yılını geride bıraktı. Bu çete saldırısına karşı Zagros, Egit, Amara, Rubar, Beritan, Tolhildan, Esmer, Goran, Rustem, Zelal, Mazlum, Ferman, Zana ve Mizginlerin şahsında tarihin en görkemli direnişi bu kutsal topraklarda verildi ve bu direniş tüm şiddetiyle devam etmektedir.

Biz Heftanin’de sadece bir devletin ordusuyla savaşmıyoruz. Heftanin’de kendini para için satmış Kürdistan ve dışından toparlanmış ordu görünümlü çete gücüne karşı direniyoruz.

‘MÜDAHALE ETSEYDİK KÖYLERDEKİ HALKIMIZI KATLEDECEKLERDİ’

Daha önce defalarca uyarmamıza rağmen bu çeteler uyarılarımızı dikkate almadılar. En son Pirbula ve Banike köylerine karşı alçakça bir saldırı düzenlendi. Eyalet güçleri olarak bu civardaki halkımızın zarar görmemesi için müdahale etmedik. Biz bu çete ordusunu Cizre’den, Nusaybin’den, Sur’dan tanıyoruz. Müdahale etseydik köylerdeki halkımızı katledeceklerdi.

Bu barbar çeteler müdahale etmeyeceğimizi anlayınca köylere saldırmış, özellikle Banike köyünde birçok evi yakmışlardır. Bu saldırılar yaşanırken sözde Güney halkımızın güvenliği için bu köye yakın yerlerde konumlanan Irak ve peşmerge güçleri sadece seyretmişlerdir. Bu saldırılar karşısına göç etmek zorunda kalan halkımıza yardımcı olacaklarına, onlarla adeta dalga geçmişlerdir. Biz bu soruyu tekrar bu güçlere soruyoruz: Amacınız halkı savunma değilse buraları tutma nedeniniz nedir?

‘ARTIK HASSASİYET GÖSTERMEYECEĞİZ’

Bu operasyona öncülük eden özellikle Bejüh, Mergeh, Hedriş, Kerör köylerinin korucu başlarıdır. Biz bu alçaklara diyoruz ki, yaptıklarınız yanınıza kalmayacaktır. Nasıl ki halkımızın evlerini yaktıysanız, bütün varlığınız bizim için hedeftir. Nasıl ki siz hiçbir fark koymadan halkımıza saldırıyorsanız, biz de tüm varlığınız için bir fark koymayacağız.

Şu ana kadar birçok defa operasyon bölgesinde korucular hedef haline gelmesine rağmen güçlerimiz müdahale etmemiştir. Biz bu operasyona katılan tüm çetelere diyoruz ki, artık bu hassasiyeti göstermeyeceğiz.

İSİMLERİ TEK TEK AÇIKLANACAK

Alanımızda şu an Cafer Benek alçağının öncülüğünde yol çalışmaları yapılıyor. Kesinlikle bunun bedelini ödeyeceksiniz. Ne halkımız ne de gerilla güçleri bu yaptıklarınızı unutmayacak.

Zamanı geldiğinde hesabını soracaktır. Heftanin’de kestiğiniz her ağacın hesabını vereceksiniz. Elimizde birçok isim var. İleride bu alçak saldırılara katılanların isimlerini yurtsever halkımıza açıklayacağız.

Şehitlerimize ve yurtsever halkımıza söz veriyoruz; hiçbir saldırı hesapsız kalmayacaktır.”