Heftanin ve Xakurkê’de işgalciler vuruldu

HPG/YJA Star gerillaları Xakurkê ve Heftanin’de işgalci Türk askerlerini hedef aldı. Çok sayıda asker cezalandırıldı.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

“20 Ağustos günü öğlen saatlerinde Heftanin’in Pirbula alanında araziye çıkan işgalci TC ordusu askerleri ile güçlerimiz arasında yoğun çatışmalar çıkmıştır. Bu çatışmalar sırasında çok sayıda düşman askeri cezalandırılmıştır. Gerilla güçlerimiz karşısında büyük bir darbe alan işgalci TC ordusu askerleri 21 Ağustos günü sabah saatlerinde Banike ve Minine köylerine girdi ve Banike köyünde sivillere ait bazı evleri ateşe verdi. İşgalci güçler ile guçlerimiz arasında kısmi çatışmalar devam etmektedir. Ayrıntılı bilgiler elde edildikçe kamuoyuyla paylaşılacaktır.

GELİYÊ REŞ’TE 2 ASKER CEZALANDIRILDI

20 Ağustos günü işgalci TC ordusuna ait Reo ve Akrep tipi iki askeri araç içindeki 12 askerle birlikte sabah saat 06.00’da Xakurkê’nin Geliyê Reş alanından Ermuş alanına doğru hareket halindeyken Ş. Ronya ve Ş. Bager Devrimci Hamlesi kapsamında güçerimiz tarafından bir süre takibe alındıktan sonra sabah saat 09.00’da yakın mesafeden etkili bir şekilde vurulmuştur. Bu eylemde tespit edilen 2 düşman askeri cezalandırılmış ve 2 düşman askeri ise yaralanmıştır. Eylemden sonra işgalci TC ordusu eylem alanını ve çevresini bombalamıştır.

HERKİ VE CUDİ’DE OPERASYON

17 Ağustos saat 18.00’de, işgalci TC ordusu Şemzinan’a başlı Herki alanında keşif uçaklarının desteğiyle geniş çaplı bir işgal operasyonu başlatmıştır. Bu işgal operasyonu hala devam etmektedir.

17 Ağustos günü gece saatlerinde işgalci TC ordusu Skorsky helikopterlerle Cudi'ye bağlı Sefine, Cemel ve Deriye Berana alanlarına indirmeler yapmıştır. Yine 18 Ağustos günü sabah saatlerinde işgalci TC ordusu bu alanlarda bir işgal operasyonu başlattı. Aynı gün saat 17.00’de bu operasyon sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir.

TÜRK SAVAŞ UÇAKLARI MEDYA SAVUNMA ALANLARI'NI BOMBALADI 

İşgalci TC ordusu Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırıları gerçekleştirmiştir. Gerçekleştirilen saldırıların ayrıntıları şöyledir:

20 Ağustos saat 10.44’te Zap’a bağlı Karker alanını, saat 11.10’da Saca alanını 3 defa bombalamıştır. Bombardıman sonucunda alanda yangın çıkmıştır.

20 Ağustos saat 16.45’te düşman savaş uçakları 4 defa Zap’ın Kunişka alanını bombalamıştır. Saldırı sonucu alanda çıkan yangın hala devam etmektedir.

20 Ağustos saat 23.30'da Xakurkê’nin Goşinê alanını işgalci TC devletinin savaş uçakaları tarafından rastgele bombalanmıştır.”