Helikopterden atılan Turgut'un epikriz raporu ortaya çıktı

Van’ın Çatak ilçesinde Osman Şiban ile helikopterden atılan Servet Turgut’un hastane epikriz raporu ortaya çıktı. 30 Eylül tarihini taşıyan raporda ise, tanı bölümüne ölüm nedeni olarak “uçurumdan düşme” ibaresi yer aldı.

Van’ın Çatık ilçesinde gözaltına alındıktan sonra Osman Şiban ile helikopterden atılan ve 20 gün yoğun bakım servisinde yaşam mücadelesi veren Servet Turgut dün yaşamını yitirmişti.

Yaşanan vahşet ile ilgili Van Valiliği “uçurumdan düşme” yönünde açıklamalarda bulundu. Osman Şiban’ın hastane raporuna helikopterden atıldığına dair ifadeler yansımıştı.

Servet Turgut hastaneye getirildiğinden itibaren bilinci kapalı olduğu için ifadesi alınamamış ve olay “uçurumdan düşme” olarak kayıtlara geçirilmişti.

Turgut’un 11/09/2020 tarihli ilk epikriz raporunda hastaneye entübe durumunda ve klinik bulgularda yüksekten düşme nedeniyle getirildiği yer alırken, düşmenin neden kaynaklandığına dair ön tanıda herhangi net bir belirleme yapılmamıştı.

Ancak Valiliğin “uçurumdan düşmüş” içerikli açıklamasından sonra Van Eğitim ve Araştırma Hastahanesi, Servet Turgut hakkında 30/09/2020 çıkış tarihli raporunda tanı bölümüne ölüm nedeni olarak “uçurumdan düşme” ibaresini eklediği öğrenildi.