GÖRÜNTÜLÜ

Helo Meriwan ve Bawer Piranşar anıldı

İran rejiminin Sipay Pastaran ve çetelerinin komplosu sonucu yaşamını yitiren 12 Yekîneyên Parastina Rojhilatê Kurdistanê (YRK) gerillasından Helo Merîwan ve Bawer Pîranşar için şehit aileleri anma yaptı.

Anmada bir konuşma yapan Helo Merîwan’ın annesi “Kederli değiliz, yas tutmuyoruz. Onlar ile başımız diktir” dedi.

Üç gün önce İran rejimine bağlı Pastarlar ve Selasî Bawecanî çetelerinin komplosu ile görevli bulundukları Kirmanşan Eyaleti'nin Selasî Bawecanî ilçesinde çatışmada yaşamlarını yitiren 12 YRK savaşçısı Doğu Kürdistan’da anılıyor. Aynı çatışmada yaşamını yitiren Helo Merîwan ve Bawer Pîranşar için aileleri anma düzenledi.

KEDERLİ DEĞİLİZ, YAS TUTMUYORUZ

Helo Merîwan kod adlı Sedî Fercî için Rojhilat Kürdistan’ının Merîwan kentinde yapılan anma, özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler için saygı duruşu ile başladı. Şehit ailesi ve yurtseverlerin katıldığı anmada kamuoyuna ve anmaya katılanlara hitap eden Helo Merîwan’ın annesi, yas tutmadıklarını dile getirdi.

Helo Merîwan’ın annesi; “Şehid Sedî tüm Kürdistan’ın şehididir. Kürdistan ve yoldaşları sağ olsun. Kederli değiliz, yas tutmuyoruz. Onlar ile başımız diktir” dedi.

Çatışma sonuçlarının YRK tarafından açıklanması ardından bir anma toplantısı da Pîranşar kentinde yapıldı. Şehit aileleri ve yurtseverler İran Rejiminin baskılarına rağmen Bawer Pîranşar kod adlı Şiwan Salihî’yi anmak için bir toplantı düzenledi.