Herkesi büyük direnişe davet ediyoruz

DAİŞ saldırısı sırasında Kobanê direnişlerinde yer alan YRK gerillalarından Deniz Serxwebun Gerzan, Kobanê direniş ruhu ile devrimci halk savaşına destek olunması gerektiğini belirterek, "Herkesi büyük direnişe davet ediyoruz" dedi.

Doğu Kürdistan Savunma Birlikleri (YRK) gerillası Deniz Serxwebun Garzan, Bakur'dan gerilla saflarına katıldıktan sonra Kobanê direnişinde yer alır. Garzan özgürlük hareketini tanıma sürecine ilişkin şunları belirtti: "Hareketi tanımam aile aracılığıyla oldu. Aile yurtsever olduğu için parti ile ilişkilenmemiz daha rahat oldu. Aynı zamanda aşiretimizde ve bölgemizde yaşanan şahadetler, özgürlük saflarına katılmamda etkili oldu. Şehitlerin yarattığı direniş ve kahramanlık biz de özgürlük hareketine katılma isteği yarattı.

2014 yılında örgüte katıldım ama kısa bir süre sonra Kobanê'de savaşı çıktı. Tabii ki çok zor bir süreçti çünkü attığımız ilk adımla düşman gerçeğiyle yüz yüze kaldık ve eğitim almadan savaş alanlarına girdik. Orada çok fazla tecrübe ve uzmanlık kazandık. Direnişte yer alan öncü arkadaşlar ve şehitler sayesinde savaş tecrübesi kazandık. Düşman gerçeğiyle yüz yüze geldiğimizde ya yok olacaktık, ya da ülkemizi kurtarmak dışında bir yol yoktu."

BİZLER HALKIMIZ İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ

Deniz, Kobanê savaşında yanında bulunan bazı yoldaşları ile olan anılarını şu sözlerle dile getirdi: "En zor süreçlerde bize destek olan şehit Deniz arkadaştı. Bu yüzden Deniz adını aldım. Heval Deniz, Kuzey Kürdistanlıydı. Kararlılığı, katılımı, alçakgönüllülüğü ile biliniyordu. Heval Deniz hayata olan azmi ve bağlılığıyla bize her zaman örnek olmuştur. Heval Deniz, "Örgüte gerçekten dahil olmak istiyorsanız şehitler gerçekliğini ve bu örgütün yoldaşlığını iyi anlamalısınız" dedi. Bu yüzden bizler de tüm şehitlerimizin intikamını alacağımızın sözünü veriyoruz. Devrimci Halk Savaşını halkımızla birlikte kazanacağız. YRK gerillası olarak bana düşen görev hareketimize ve önderliğimize yapılan tüm saldırılara güçlü bir yanıt olmak ve buna son vermektir. Bizler ülkemiz, halkımız, kimliğimiz ve kültürümüz için mücadele ediyoruz."

NE OLURSA OLSUN ÜLKEMİZİ ÖZGÜRLEŞTİRECEĞİZ

Son olarak tüm gençlere ve kadınlara devrimci halk savaşına katılma çağrısında bulunan Deniz, "Her dinden ve inançtan insanlar, sosyalizm ve demokrasiden bahseden, ben insanım diyen herkes, elini vicdanına koysun ve Kürdistan'ı savunmak için gerilla saflarına katılsın. Özgür bir ülke ve özgür bir önderlik için herkesin Kürdistan hareketine katılması gerekiyor. Düşman gençlerimize karşı özel bir savaş yürütüyor ve gençlerimizi gerçekliğimizden uzaklaştırmak istiyor. Bu saldırılara karşı herkes devrim alanlarına gelerek mücadele etmeli. Ne olursa olsun önderliğimizi özgürleştireceğiz, halkımızın özgürlüğü için ne gerekiyorsa yapacağız ve kanımızın son damlasına kadar savaşacağız.

Önderliğimize ve ülkemize karşı üzerimize düşen görev budur. Ne olursa olsun ülkemizi düşmandan kurtaracağız, hiç bir güç buna engel olamayacak. Bizler görmezsek bile arkadaşlarımız ülkenin özgürleştiğini görecek. Seyid Rıza'nın dediği gibi "torunlarımız özgür bir Kürdistan görecek." Biz de bunun için mücadele ediyor" dedi.