Hozat’taki orman yangını 5. gününde

Hozat ilçesi kırsalında başlatılan operasyonun ardından Türk askerlerin ateşe verdiği orman 5 gündür söndürülmezken, Tunceli Valiliği ise yangını söndürmek yerine doğa katliamını yalanladı.

Dersim’in Hozat ilçesine bağlı Amutka mevkiinde 9 Mayıs günü başlatılan askeri operasyonun ardından Türk askerleri tarafından ormanlık alan ateşe verildi. Yangının söndürülmesi için herhangi bir müdahalede bulunmazken, tepkiler ise her geçen gün büyüyor. 

Oluşan tepkilere karşı Orman Genel Müdürlüğü “haberlerin asılsız” olduğunu iddia etti. Tunceli Valiliği de, bugün yaptığı açıklamada yine orman yangının olmadığını belirtse de, 5 gün önce başlayan orman yangını devam ediyor. 

Orman yangının olduğu bölgeye giden gazeteciler sanal medyada yaptığı paylaşımda orman yangının devam ettiğini söyledi. Bölgede yaşayan gazeteci Yaşar Sezgin gördüklerini şöyle aktardı: “Şu an Dersim’in Hozat ilçesinde bulunan Amutka mevkiindeyiz. Orman yangını halen devam ediyor. Birçok sivil toplum ve çevre örgütü yangının durdurulması için paylaşımda bulundu. Buranın görüntüsünü yayınladılar. Gördüğünüz üzere 5 gündür yangın sürüyor. Sabahları tam görünmüyor olsa da, akşam üzerine doğru havanın tam sıcağını yedikten sonra bir şekilde bu yangın yayılıyor ve dumana tütmeye devam ediyor.”