HPG: 1 yüzbaşı ve 11 asker cezalandırıldı

HPG/YJA Star gerillaları Çarçella, Çelê ve Besta alanlarında bir dizi eylem gerçekleştirdi. 1 yüzbaşı ve 11 asker cezalandırıldı, 1 araç ile 1 mevzi de imha edildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerinin Cenga Heftanin Devrimci Hamlesi’ni selamlamak amacıyla işgalci TC ordusuna yönelik etkili eylemler düzenlediğini açıkladı.

HPG açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi:

“18 Temmuz günü saat 08.40’da güçlerimiz, Zagros bölgesinde bulunan Çarçella alanından Hakkari’nin Şemzînan (Şemdinli) ilçesi istikametinde ilerleyen işgalci TC ordusuna ait bir araç Gemanê karakolu yakınlarında güçlerimizce sabotaj taktiği ile hedeflenmiştir. Tam isabetle vurulan düşman aracı tümden imha edilirken 1’i yüzbaşı ve 1’i kontra olmak üzere toplam 7 düşman askeri cezalandırılmış, 1 asker de yaralanmıştır. Eylem ardından alanda operasyon başlatan işgalci güçler, ölü ve yaralı askerleri ve araç enkazını alandan uzaklaştırmıştır.

19 Temmuz günü saat 17.30’da güçlerimiz, Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Şehit Reber Tepesi’nde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 1 mevzi imha edilirken 2 asker cezalandırılmış ve 2 asker de yaralanmıştır.

Şehit Medya Mawa ve Şehit Rızgar Gever İntikam Hamlesi kapsamında güçlerimiz 19 Temmuz günü saat 17.40’ta Şırnak’ın Besta bölgesine bağlı Şehriban alanındaki Eyşedinkê mıntıkasında konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir dizi suikast eylemi düzenlemiş ve 2 asker cezalandırılmıştır. Bu eylem Cenga Heftanin Devrimci Hamlesi’ni selamlamak amacıyla gerçekleştirilmiştir.

MEDYA SAVUNMA ALANLARINA HAVA SALDIRISI

İşgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırıları düzenlemiştir. Gerçekleştirilen saldırıların ayrıntıları şöyledir:

18 Temmuz günü saat 22.50’de savaş uçakları Gare bölgesine bağlı Gire köyü çevresini bombalamıştır.

19 Temmuz günü savaş uçakları saat 00.15’te Avaşin bölgesine bağlı Mervanıs alanını, saat 01.30’da Zap bölgesine bağlı Kunişka alanını bombalamıştır.

20 Temmuz günü savaş uçakları saat 00.30’da yine Avaşin bölgesine bağlı Geliyê Basya alanını, saat 18.00’da ise Zap bölgesine bağlı Kurojaro alanını bombalamıştır.”