HPG: 10 işgalci cezalandırıldı, 3’ü yaralandı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), gerilla güçlerinin işgalci Türk ordusuna karşı etkili eylemler gerçekleştirdiğini ve en az 10 işgalciyi cezalandırdığını bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan HPG-BİM, “Hareketli gerilla timlerimiz, Apocu fedai ruhla savaşarak işgalcilere ağır darbeler vurmaktadır. En zor koşullar altında tarihi bir direniş sergileyen Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın etkili eylemleri sonucunda; 10 işgalci cezalandırılmış, 3 işgalci yaralanmış ve 1 zırhlı araç ise darbelenmiştir. İşgalci TC ordusu, Direniş Alanları’nı kimyasal silah ve patlayıcılarla, 9 kez savaş uçakları, 27 kez saldırı helikopterleri ve onlarca kez de obüs ve ağır silahlarla bombalamıştır” dedi.

Açıklamada gerilla eylemleri ve işgalcilerin saldırılarına ilişkin şu ayrıntılar verildi:

1. Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

– 17 Temmuz saat 09:00’da Şikefta Birîndara Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler, güçlerimizce ferdi silahlarla hedeflenerek vurulmuştur. Burada 2 işgalci cezalandırılmış, 1 işgalci yaralanmış ve 1 zırhlı araç ise darbelenmiştir.

– 17 Temmuz saat 22:30’da Şikefta Birîndara Direniş Alanı’na indirme yapmak isteyen Skorsky helikopter, güçlerimiz tarafından yoğun ateş altına alınmıştır. Vuruşlar sonucunda helikopter indirme yapamadan alandan uzaklaşmak zorunda kalmıştır.

– 17 Temmuz saat 19:50’de Şehid Arjîn savaş mevzileri çevresindeki işgalciler, hareketli YJA Star timlerimizce iki koldan, koordineli gerilla eylemiyle vurulmuştur. Birinci ve ikinci eylem kollarının ağır ve ferdi silahlarla gerçekleştirdiği bu eylemin sonucunda 6 işgalci cezalandırılmıştır.

2. Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde;

– 17 Temmuz’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler, iki kez sabotaj taktiğiyle vurulmuştur. Bu eylemlerin sonucunda 1 işgalci cezalandırılmış, 1 işgalci ise yaralanmıştır. Cezalandırılan işgalcilerin cenazeleri gece saatlerine kadar güçlerimizin denetiminde kalmıştır.

– 17 Temmuz 19:10’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler hedeflenerek vurulmuştur. Bu eylemde 1 işgalci cezalandırılmış, 1 işgalci de yaralanmıştır.

3. İşgalci TC ordusunun kimyasal silah ve patlayıcılarla gerçekleştirdiği saldırılar;

– 17 Temmuz’da, Girê FM Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri kimyasal silah ve patlayıcılarla bombalanmıştır.

4. İşgalci TC ordusunun helikopter, obüs, ağır silah ve savaş uçaklarıyla gerçekleştirdiği saldırılar;

– 17 Temmuz’da Girê Hakkarî, Girê Amediyê, Girê FM, Girê Cûdî ve Şikefta Birîndara Direniş Alanları üzerinde dron hareketliliği yaşanmıştır.

– 17 Temmuz’da Girê Bihar, Girê Amediyê, Sîda, Saca Direniş Alanları ile Zap suyu çevresi 9 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

– 17 Temmuz’da Werxelê, Kurojahro, Girê Hakkarî ve Girê Amediyê Direniş Alanları 27 kez saldırı helikopterleriyle bombalanmıştır.

– 17 Temmuz’da Girê Hakkarî, Kela Çemço ve Girê Cûdî Direniş Alanları sınırdaki karakollardan atılan obüsler ve ağır silahlarla onlarca kez bombalanmıştır.