HPG: 15 işgalci cezalandırıldı, 1 gerilla şehit düştü

HPG, “Zap’ın batısında ve Metîna alanlarında fedai ruhla savaşan ve işgalcilere ağır darbeler vuran güçlerimizin gerçekleştirdiği eylemler sonucunda 15 işgalci cezalandırılmıştır” dedi. HPG, Serhed Zîlan adlı gerillanın da şehit düştüğünü açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi yaşanan savaşa ilişkin şu bilgileri paylaştı:

“Sergilediği tarihi direnişle işgalcilere büyük darbe vuran ve işgalcileri yerlerinden hareket edemez hale getiren güçlerimizin etkili eylemleri devam ediyor. Hareketli timlerimizin öncülük ettiği bu eylemlerde güçlerimiz yeni dönem gerilla taktiklerini başarılı bir şekilde uygulamaktadır. Zap’ın batısında ve Metîna alanlarında fedai ruhla savaşan ve işgalcilere ağır darbeler vuran güçlerimizin gerçekleştirdiği eylemler sonucunda 15 işgalci cezalandırılmıştır. Metîna alanına bağlı Girê Hakkarî Direniş Alanı’nda işgalcilere ağır darbeler vurduktan sonra yaralanan Serhed Zîlan yoldaşımız şehadete ulaşmıştır.

İşgalci Türk ordusu, Direniş Alanları’ndaki savaş mevzilerini 2 kez taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlar, 4 kez savaş uçakları, 36 kez saldırı helikopteri ve onlarca kez de obüs ve ağır silahlarla bombalamıştır.

Gerçekleştirilen eylemlerin ve yapılan saldırıların ayrıntıları şöyledir;

Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde;

26 Temmuz 12:00-13:00 saatleri arasında, Girê Hakkarî Direniş Alanı’nda hareket halindeki işgalciler hareketli timlerimiz tarafından denetim altına alınarak vurulmuştur. Güçlerimizin ferdi silahlar ve suikast taktiğiyle gerçekleştirdiği eylemler dizisi sonucunda en az 8 işgalci cezalandırılmıştır.

1 GERİLLA ŞEHİT DÜŞTÜ

Serhed Zîlan yoldaşımız öncülüğünde, saat 17:30’da işgalciler sızma taktiğiyle biz kez daha hedeflenmiştir. Güçlerimiz, el bombaları ve ferdi silahlarla düşmanın üzerine giderek 4 işgalciyi daha cezalandırarak cenazelerinin üzerine gitmiştir. Yaşanan yoğun çatışmalar sırasında eyleme öncülük ederek fedaice düşmanın üzerine giden ve ağır darbeler vuran Serhed yoldaşımız ağır yaralanmıştır. Yapılan müdahalelere rağmen Önder Apo’nun yiğit militanı ve fedai komutanımız Serhed Zîlan yoldaşımız ölümsüz kahramanlarımız arasına katılmıştır.

Şehadete ulaşan Serhed yoldaşımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Serhed Zîlan
Adı Soyadı: Şehriyar Kudekîstanî
Doğum Yeri: Maku
Anne – Baba Adı: Gulistan – Muhammed
Şehadet Tarihi ve Yeri: 26 Temmuz 2022 
/ Metîna

PKK, soykırım kıskacına alınmış bir halkın Önder Apo felsefesiyle kendini yeniden yaratarak tarih sahnesine çıkmasıdır. Kendi kendini inkâr etme noktasına getirilen mazlum Kürt halkı PKK’nin Amed Zindanları’nda başlattığı ve hızla gelişerek dört parça Kurdistan’a yayılan direniş dalgasıyla gerçek kimliğini bulmuştur. Bugün bütün dünyada ezilen halkların özgürlük umudunun temsiline dönüşen Kürdistan Özgürlük Mücadelemiz, fedaice savaşarak bu kutsal geleneğin oluşmasını sağlayan ölümsüz şehitlerimizin emeklerinin yansımasıdır.

PKK’nin yarattığı bu soylu gelenek, direniş ateşinin yakılmasıyla birlikte onurunu sahiplenen ve özgürlük hedefine kilitlenen Apocu bir gençlik kuşağı yaratmıştır. Serhed yoldaşımız da bu gelenek içinde büyüyerek, halkımızın özgürlük hayallerini gerçekleştirmek için fedaice yaşayan ve savaşan militanlarımızdan olmuştur. Yoldaşımız, Rojhilatê Kurdistan’ın direnişçi Maku şehrinde dünyaya gelmiş ve büyümüştür. Emeğiyle geçinen ve halkımızın bin yıllara dayanan kutsal yaşam değerlerine bağlı bir ailede yetişen yoldaşımız, PKK’yi erken yaşlarda tanıma şansına sahip olmuştur. Kurdistan’da sömürgeci devletlerin halkımıza uyguladığı baskı ve saldırılara tanık olan yoldaşımız, onurlu bir Kürt genci olarak bu durumu asla kabullenmemiş ve mücadele olanaklarını araştırmaya başlamıştır. Bu süreçte PKK’yi ve Önder Apo felsefesini daha iyi tanıma şansına sahip olmuş ve halkımızın özgürlüğünün ancak gerilla mücadelesinin zaferle sonuçlanmasıyla sağlanabileceği gerçeğini bilince çıkarmıştır.

2016 yılında gerilla saflarına katılan yoldaşımız, yeni savaşçı eğitimini tamamladıktan sonra Heftanîn alanına geçerek ilk gerillacılık pratiğini gerçekleştirmiştir. Kısa sürede büyük bir tutkuyla Kurdistan dağlarına bağlanan yoldaşımız, emekçi kişiliğiyle hemen ön plana çıkmış ve büyük bir istekle yaşama katılmıştır. Sürekli kendisini geliştirme çabası içerisinde olan yoldaşımız, Önder Apo felsefesini, onun en iyi uygulayıcıları olan kutsal şehitlerimizin yaşamından öğrenmeye büyük önem vermiştir. Şehitleri öğrenen ve yoldaşlarına öğretmek için büyük bir çaba sarf eden Serhed yoldaşımız, büyük bir gelişim göstermiştir. İdeolojik alanda olduğu kadar askeri alanda da kendini geliştirmeyi esas alan yoldaşımız, gerilla taktikleri konusunda uzmanlaşarak yeni dönemin komutanlık çizgisinde hızlı adımlarla yürümüştür. Edindiği gerillacılık tecrübesiyle Metîna alanına geçen yoldaşımız, genç bir komutan olarak yoldaşlarına öncülük yapmış ve örnek bir duruşun sahibi olmuştur.

İşgalci TC devletinin Metîna alanına dönük saldırıları sırasında en ön cephede yerini alarak, Hêjar yoldaşımız öncülüğündeki Zendûra kahramanlarının yarattığı direniş çizgisinin takipçisi olmuştur. Birçok eylemde yer alan ve işgalcilere karşı durup dinlenmeden savaşan Serhed yoldaşımız, fedailiğin ve fedakarlığın somut örneği olmuştur. Sömürgeci TC devletinin 14 Nisan 2022 tarihinde Zap, Avaşîn ve Metîna alanlarına dönük başlattığı işgal harekatı sırasında da yine en ön safta yerini alarak savaşan ve işgalcilere ilk darbeyi vuran öncülerden olan Serhed yoldaşımız, işgalcilere karşı olan öfkesini örgütleyerek gerçekleştirdiği etkili eylemlere dönüştürmüştür. Serhed yoldaşımız, Girê Hakkarî Direniş Alanı’ndaki direnişin örgütlenmesinde ve birçok etkili eylemin gerçekleştirilmesinde öncülük rolü oynamıştır. 26 Temmuz günü yoldaşlarına öncülük yaparak 12 işgalcinin cezalandırılmasını sağlayan ve faşist Türk ordusuna ağır bir darbe vuran yoldaşımız, katıldığı son eylemde de yaralı olmasına rağmen son ana kadar fedaice savaşarak şehadete ulaşmıştır.

Kahramanca savaşarak fedailik çizgisinin örnek bir militanı olan Serhed yoldaşımızın başta değerli ailesi olmak üzere bütün yurtsever Kurdistan halkına başsağlığı diliyor ve yoldaşımızın fedai ruhunu örnek alarak mücadelemizi zaferle taçlandıracağımızın sözünü bir kez daha veriyoruz.
         


  

SUİKAST EYLEMLERİNDE 3 İŞGALCİ CEZALANDIRILDI

31 Temmuz saat 19:00’da Girê FM Direniş Alanı’ndaki işgalciler suikast taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

31 Temmuz saat 22:40’ta Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler suikast taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

1 Ağustos saat 06:00’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler suikast taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

İşgalci TC ordusunun taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırılar;

31 Temmuz’da Girê Cûdî Direniş Alanı taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla 2 kez bombalanmıştır.

İşgalci TC ordusunun ağır silah, obüs, helikopter ve savaş uçaklarıyla gerçekleştirdiği saldırılar;

31 Temmuz’da Girê Amediyê Direniş Alanı’nda dron hareketliliği gözlemlenmiştir.

31Temmuz’da Çemço ve Sîda Direniş Alanları 4 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

31 Temmuz’da Kurojahro, Girê Hakkarî ve Girê Cûdî Direniş Alanları 36 kez saldırı helikopterleriyle bombalanmıştır.

31 Temmuz’da Girê Amediyê ve Çemço Direniş Alanları ağır silahlarla onlarca kez bombalanmıştır.”