HPG: 15 işgalci cezalandırıldı, 1 mevzi ve 2 mobesse imha idildi

HPG/YJA Star gerillaları işgalcilere darbe üstüne darbe vuruyor. Hareketli gerilla timlerinin gerçekleştirdiği eylemlerde 15 işgalci Türk askeri cezalandırılırken, 2’si de yaralandı. 1 mevzi ve 2 mobesse imha edildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, eylemlerin ayrıntılarına ilişkin şu bilgileri paylaştı:

“Güçlerimizin, yeni dönem gerilla taktiklerini iç içe kullanarak arazi hakimiyetini sağladığı ve hareketli gerilla timleriyle işgalcilere ağır darbeler vurduğu kapsamlı eylemler aralıksız devam etmektedir. Fedai bir ruhla işgalcilerin üzerine giden güçlerimizin etkili eylemleri sonucunda 15 işgalciyi cezalandırılmış, 2 işgalci yaralanmış, 1 mevzi ve 2 mobesse kamera sistemi imha edilmiştir. Ayrıca güçlerimiz işgalcilerin üzerine giderek askeri malzemeye el koymuştur.

Gerçekleştirilen eylemlerin ayrıntıları şu şekildedir;

 

AVAŞÎN BÖLGESİNDE;

29 Nisan günü saat 14:30’da ve 19:45’te Werxelê Direniş Alanı çevresinde bulunan işgalciler, güçlerimiz tarafından hedeflenerek vurulmuştur. Gerçekleştirilen bu eylemlerin sonucunda cezalandırılan ve yaralanan işgalci sayısı netleştirilememiştir. Aynı gün 10:30-15:30 saatleri arasında işgalci TC ordusu, Direniş Alanı’nı kimyasal silahlar, patlayıcılar ve saldırı helikopterleriyle bombalamıştır.

 

ZAP BÖLGESİNDE;

22 Nisan günü Şehîd Şahîn Direniş Alanı’na bağlı Girê Şehîd Hemrîn savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler, güçlerimiz tarafından denetim altına alınarak yakın mesafeden vurulmuştur. Bu eylemde, işgalcilerin üzerine giden güçlerimiz 1 işgalciyi cezalandırmış, işgalcilere ait askeri malzemeye el koymuştur.

29 Nisan günü Şehîd Şahîn Direniş Alanı’na bağlı Şehîd Berxwedan savaş mevzileri çevresinde bulunan işgalciler, hareketli arazi timlerimiz tarafından takibe alınmıştır. Denetim altına alınan işgalciler aynı gün saat 18:30’da koordineli gerilla eylemiyle 4 koldan vurulmuştur. Güçlerimiz sızma taktiğiyle iki koldan işgalcilere ait bir mevziyi hedefleyerek el bombaları ve ferdi silahlarla vurmuştur. Hedeflenen mevzi imha edilmiş ve 5 işgalci cezalandırılmıştır. Eylem alanına müdahale etmek isteyen işgalciler, ikinci ve üçüncü eylem kolları tarafından hedeflenmiş ve 7 işgalci cezalandırılmıştır. Aynı zamanda alanda bulunan işgalcilere ait mobesse kamera sistemi imha edilmiştir.

Hareketli arazi timlerimizin yüksek manevra kabiliyetiyle gerçekleştirdiği bu başarılı eylem sonucunda 12 işgalci cezalandırılmış, 1 mevzi ve 1 mobesse kamera sistemi imha edilmiştir. Eylemim ardından alanı saldırı helikopterleriyle bombalayan işgalciler gece saatlerinde helikopterle kayıplarını alandan uzaklaştırabilmiştir.

29 Nisan günü saat 13:30’da Kurojahro Direniş Alanı’na kimyasal silahlar ve patlayıcılarla saldırmak isteyen işgalciler, güçlerimiz tarafından hedeflenerek sabotaj taktiğiyle vurulmuştur. Gerçekleştirilen eylemin sonucunda 1 işgalci cezalandırılmıştır. Aynı gün saat 14:00’da işgalciler ağır silahlarla hedeflenerek vurulmuş, cezalandırılan ve yaralanan işgalci sayısı tespit edilememiştir. Bu eylemlerin ardından işgalciler, Direniş Alanı’nı yoğun bir şekilde bombalamıştır.

29 Nisan günü saat 13:00’da Kurojahro Direniş Alanı’na bağlı Girê Şehîd Şemdîn savaş mevzileri çevresinde bulunan işgalciler, YJA Star güçlerimiz tarafından ağır silahlarla hedeflenmiştir. Gerçekleştirilen bu eylemin sonucunda 2 işgalci yaralanmıştır. 

29 Nisan günü saat 22:00’da Girê Rûbar savaş mevzileri çevresinde bulunan işgalciler, güçlerimiz tarafından hedeflenerek vurulmuş ve 1 mobesse kamera sistemi imha edilmiştir.

29 Nisan günü saat 09:30’da Şikefta Birîndara Direniş Alanı’na bağlı Kevirêkun çevresinde bulunan işgalciler, güçlerimiz tarafından hedeflenmiş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

29 Nisan günü saat 18:30’da Garê bölgesine bağlı Girê Zengil yamaçları savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

29 Nisan günü 17:00-22:30 saatleri arasında Zap bölgesine bağlı Girê Cûdî, Şehîd Kendal, Şehîd Zagros, Şehîd Şîlan alanları sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüs, havan ve 6 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

29 Nisan günü Zap bölgesine bağlı Çemço, Kunîşka, Sîda, Şikefta Birîndara, Çiyareş, Girê Şehîd Cûdî ve Girê Ortê alanları sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüsler ve 17 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.”