HPG: 17 işgalci ve işbirlikçi cezalandırıldı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), gerillanın Türk ordusuna karşı düzenlediği “intikam” eylemlerinde 17 işgalci ve işbirlikçinin cezalandırıldığını bildirdi.

HPG-BİM yaptığı yazılı açıklamada, “Kürdistan Özgürlük Gerillası şehitlerin izinden yürüme, intikamlarını alma, anılarını yaşatma ve amaçlarını başarma sözünü gerçekleştirdiği eylemlerle pratikleştirmektedir. 2021 yılında Mamreşo Direniş Kalesi’nde Serhed Giravî ve Sarya Diyar yoldaşlar komutasındaki yoldaşlarımızı kimyasal silahlarla namertçe katleden işgalcilere yönelik intikam eylemi gerçekleştirilmiştir” dedi.

Açıklamada devamla şunlar belirtildi:

“Güçlerimizin şahince vuruş tarzıyla, çok kısa bir süre içerisinde gerçekleştirdiği başarılı eylemde 3’ü işgalci, 4’ü düşman işbirlikçisi kontra cezalandırılmış, cenazelerinin üzerine gidilerek; 1 MPT-55 piyade silahı, 3 AK-47 (Kaleşnikof) piyade silahı, 1 adet telsiz cihazı, 1 adet kasatura ve 2 adet askeri şapkaya el konulmuştur. Güçlerimizce gerçekleştirilen eylemlerin sonucunda; 17 işgalci cezalandırılmış, 4 işgalci yaralanmış, 1 mobesse kamera sistemi imha edilmiş, 1 helikopter ve 1 mobesse kamera sistemi darbelenmiştir.

İşgalci Türk ordusu ise, Direniş Alanları’ndaki savaş mevzilerini 4 kez kimyasal silah ve patlayıcılar, 25 kez savaş uçakları, 27 kez saldırı helikopteri ve yüzlerce kez de tank, havan, obüs ve ağır silahlarla bombalamıştır.”

HPG-BİM gerillanın gerçekleştirdiği eylemler ve işgalcilerin saldırılarına ilişkin şu detayları paylaştı:

“1. Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Avaşin bölgesinde;

– 26 Temmuz’da Mamreşo Direniş Alanı’ndaki Girê Şehîd Munzur ve Girê Şehîd Arnos arasında işgal amaçlı yol yapım çalışması yürüten işgalciler güçlerimiz tarafından takibe alınmıştır. Denetim altındaki 7 kişilik işgalci grubu, saat 06:45’te pusuya düşürülerek koordineli gerilla eylemiyle vurulmuştur. Birinci eylem kolu; ferdi silahlarla işgalcileri yakın mesafeden etkili bir şekilde vurmuştur. Araziye dağılmak isteyen işgalciler ikinci eylem kolu tarafından da vurulmuştur. Birinci ve ikinci eylem kolları şahin tarzıyla çok kısa bir sürede 7 kişilik işgalci grubunun tamamını cezalandırarak bu düşman birliğini tasfiye etmiştir. Cenazelerin üzerine giden hareketli timlerimiz, cezalandırılanların 3’ünün asker 4’ünün kontra olduğunu netleştirmiştir. Güçlerimiz 7 cenazenin üzerinden; 1 MPT-55 piyade silahı, 3 AK-47 (Kaleşnikof) piyade silahı, 1 adet telsiz cihazı, 1 adet kasatura ve 2 adet askeri şapkaya el koymuştur.

2. Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

– 27 Temmuz saat 11:00’da Çemço Direniş Alanı’ndaki Şehîd Adil savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler, güçlerimizce vurularak darbelenmiştir.

– 27 Temmuz saat 19:30’da Çemço Direniş Alanı’ndaki Şehîd Serxwebûn savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler, ferdi silah ve el bombalarıyla vurularak darbelenmiştir. Eylemin ardından işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kalmışlardır.

– 27 Temmuz saat 20:10’da Şikefta Birîndara Direniş Alanı’nı bombalamak isteyen saldırı helikopterleri güçlerimiz tarafından ateş altına alınmıştır. Etkili vuruşlar sonucunda darbelenen 1 saldırı helikopteri alandan uzaklaşmak zorunda kalmıştır.

– 27 Temmuz gece saatlerinde işgalci TC ordusu, güçlerimizce 25 Temmuz’da imha edilen tankın enkazını yok etmek için savaş uçaklarıyla tankın bulunduğu alanı yoğun bir şekilde bombalamıştır.

 – 28 Temmuz saat 04:40’ta Çemço Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler ferdi silahlarla hedeflenerek vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

3. Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde;

– 27 Temmuz’da Girê FM Direniş Alanı’ndaki işgalciler, hareketli YJA Star timlerimizce suikast taktiğiyle vurulmuştur. Bu eylemlerin sonucunda 3 işgalci cezalandırılmış ve 1 işgalci de yaralanmıştır.

– 27 Temmuz saat 07:10’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler suikast taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır. Aynı gün saat 14:00’da işgalciler tarafından Direniş Alanı’na yerleştirilen 1 mobesse kamera sistemi güçlerimiz tarafından imha edilmiştir.

– 27 Temmuz saat 07:20'de Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler, YJA Star güçlerimizce suikast taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır. Saat 19:30’da işgalciler bir kez daha suikast taktiğiyle hedeflenmiş ve 1 işgalci daha cezalandırılmıştır.

– 27 Temmuz saat 09:50’de Şehîd Çîçek Kiçî YJA Star suikat timimiz Girê Amediye Direniş Alanı’na bağlı Girê Şehîd Pîrdoxan’daki işgalcileri suikast taktiğiyle vurmuş ve bu eylemde 1 işgalci cezalandırılmıştır.

– 28 Temmuz saat 05:30'da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler, YJA Star güçlerimizce suikast taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır. Aynı gün saat 06:30’da işgalcilere ait 1 mobesse kamera sistemi darbelenmiştir.

4. Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Xakurkê bölgesinde;

– 26 Temmuz Girê Şekîf yamaçlarında hareket halinde olan işgalciler, hareketli timlerimiz tarafından denetim altına alındıktan sonra sabotaj taktiğiyle vurulmuştur. Bu eylemin sonucunda en az 1 işgalci cezalandırılmış, 3 işgalci ise yaralanmıştır.

5. İşgalci TC ordusunun kimyasal silah ve patlayıcılarla gerçekleştirdiği saldırılar;

– 27 Temmuz’da Girê Amediyê ve Girê FM Direniş Alanları’ndaki savaş mevzileri siyah renkte dumanlar yayan kimyasal silah ve patlayıcılarla 4 kez bombalanmıştır.

6. İşgalci TC ordusunun tank, havan, obüs, helikopter ve savaş uçaklarıyla gerçekleştirdiği saldırılar;

– 27 Temmuz’da Çemço, Girê Cûdî, Girê FM ve Girê Amediyê Direniş Alanları’nda dron hareketliliği gözlemlenmiştir.

– 27 ve 28 Temmuz’da Garê’ye bağlı Deşta Kafya alanı ile Şikefta Birîndara, Sîda ve Saca Direniş Alanları 25 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

– 27 Temmuz’da Girê Amediyê, Kurojahro, Kokerê, Şikefta Birîndara ve Karker Direniş Alanları 27 kez saldırı helikopterleriyle bombalanmıştır.

– 27 Temmuz’da Şikefta Birîndara ve Çemço alanları tank, obüs, havan ve ağır silahlarla yüzlerce kez bombalanmıştır.

İşgalci TC ordusunun saldırıları sonucunda Saca ve Kokerê alanlarında çıkan yangınlar devam etmektedir."