HPG: Skorsky helikopter düşürüldü

HPG, 24 Temmuz’da Şikefta Birîndara Direniş Alanı’na indirme yapmak isteyen bir Skorsky’nin gerillalarca vurulduğunu, alev alan helikopterin Şikefta Birîndara Direniş Alanı’na düştüğünü ve içindeki işgalcilerin de cezalandırıldığını açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, yaşanan savaşa ilişkin şu ayrıntıyı paylaştı:

“Sömürgeci soykırımcı Türk devleti bundan 7 yıl önce 24 Temmuz 2015’te tüm faşist ve ırkçı devlet kliklerinin ortak ittifakıyla halkımıza ve hareketimize yönelik soykırım saldırısını başlattı. Türk devletinin ve faşist çetelerinin 7 yıl boyunca Kurdistan halkına ve hareketimize karşı her türlü özel savaş yöntemine başvurarak gerçekleştirdiği saldırılar amacına ulaşamamıştır. Önder Apo’nun İmralı’daki emsalsiz ve tarihi direnişinden ilham alan Kurdistan Özgürlük Gerillası, Kurdistan’ın her yerinde Apocu fedai ruhla direnmiş ve ezilen halkların umudu haline gelmiştir. Önderliğimizin, halkımızın ve halkımızın umudu olan gerillanın bu süreçteki tarihi direnişi bize diz çöktürmek isteyen faşist rejimin tüm planlarını çökertmiştir.

Kurdistan Özgürlük Gerillası bu soykırım saldırısının sekizinci yılında daha kararlı, daha inançlı ve zafere daha fazla kilitlenmiş şekilde direnişini sürdürmekte ve zafere doğru yürümektedir. Şikefta Birîndara Direniş Alanı’ndaki hareketli timlerimiz 24 Temmuz gecesi işgalcilere ait 1 Skorsky helikopterini düşürmüş ve içindeki işgalcileri cezalandırmıştır. Güçlerimiz işgalcilere çok etkili bir darbe vurarak anlamlı bir mesaj daha vermiştir.

Güçlerimizin direnişini kıramayan savaş suçlusu TC ordusu, Direniş Alanları’ndaki savaş mevzilerini 9 kez savaş uçağı, 22 kez saldırı helikopteri ve onlarca kez de havanlarla bombalamıştır.

Gerçekleştirilen eylemlerin ve yapılan saldırıların ayrıntıları şöyledir;

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

24 Temmuz’da Şikefta Birîndara Direniş Alanı’na indirme yapmak isteyen bir Skorsky helikopteri güçlerimizce yakın mesafeden vurulmuştur. Alev alan ve uzaklaşmak isteyen bu helikopter Şikefta Birîndara Direniş Alanı’nda düşmüştür.

24 Temmuz’da Kokerê Direniş Alanı’ndaki işgalcilere hareketli timlerimizce ferdi silah ve el bombalarıyla müdahale edilmiştir. Burada güçlerimiz ve işgalciler arasında yarım saat boyunca yoğun çatışmalar yaşanmıştır. İlerleyemeyen işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kalmışlardır.

24 Temmuz saat 00:15’te Karker Direniş Alanı’nı bombalamak isteyen saldırı helikopteri hedeflenerek ateş altına alınmıştır. Güçlerimizin etkili vuruşlarından sonra helikopter alandan uzaklaşmak zorunda kalmıştır.

Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde;

24 Temmuz 11:25 ve 14:50 saatlerinde Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler, hareketli timlerimizce iki kez sabotaj taktiğiyle vurularak darbelenmiştir.

İşgalci TC ordusunun, havan, helikopter ve savaş uçaklarıyla gerçekleştirdiği saldırılar;

24 Temmuz’da Şikefta Birîndara Direniş Alanı’nda dron hareketliliği gözlemlenmiştir.

23 ve 24 Temmuz’da Garê’ye bağlı Girê Serbest alanı ile Saca, Sîda ve Çemço Direniş Alanları 9 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

24 Temmuz’da Şikefta Birindara Direniş Alanı onlarca kez havanlarla bombalanmıştır.

24 Temmuz’da Kokerê, Çemço, Girê Karker, Girê FM ve Girê Cûdî Direniş Alanları 22 kez saldırı helikopterleriyle bombalanmıştır.”