HPG: 4 işgalci cezalandırıldı, 1 mevzi imha edildi

HPG/YJA Star gerillaları, işgalci Türk ordusuna yönelik Heftanin ve Xakurkê'de eylemler gerçekleştirdi. Tespit edilen 4 asker cezalandırıldı, 1 mevzi imha edildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve işgal saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. HPG açıklamasında şu ayrıntılar paylaşıldı:

“22 Ağustos günü saat 15:20’de YJA Star güçlerimiz, Cenga Heftanin Devrimci Hamlesi kapsamında Şehit Şilan alanında konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir suikast eylemi düzenlemiştir. Bu eylemde 1 düşman askeri cezalandırılmıştır.

Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 22 Ağustos günü saat 05:30’da Xakurkê bölgesinin Şehit Beritan alanına bağlı Koordine Tepesinde konumlanan askerlere yönelik bir eylem gerçekleştirmişlerdir. Düşman mevzi ve barınaklarının etkili bir şekilde vurulduğu bir düşman mevzisi tamamen imha edilmiş ve 3 düşman askeri cezalandırılmıştır.

Gerçekleştirilen bu eylem, Komutan Agit Garzan yoldaşımız ile beraber şehit düşen 2 Irak ordusu komutanının anısına gerçekleştirilmiştir.

HAVA SALDIRILARI

İşgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırıları düzenlemiştir. Bu kapsamda;

22 Ağustos günü13:40- 13:55 saatleri arasında savaş uçakları Zap bölgesine bağlı Dola Kunişka alanının 3 defa bombalamıştır. Gerçekleştirilen bombardıman sonucunda arazide yangın çıkmıştır.

22 Ağustos günün saat 14:30'da savaş uçakları Xakurke bölgesine bağlı Goşine alanında bulunan Rostê yaylasını 2 defa bombalamıştır.

Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”