HPG: 6 işgalci cezalandırıldı, 1 mevzi imha edildi

HPG/YJA Star gerillalarının gerçekleştirdiği eylemlerde 6 işgalci Türk askeri cezalandırılırken, 1 mevzi de imha edildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, “Güçlerimiz işgalci TC ordusuna karşı gerçekleştirdiği eylemleri kesintisiz sürdürmektedir. Bu eylemler sonucunda; 6 işgalci cezalandırılmış ve 1 mevzi imha edilmiştir.

İşgalci Türk ordusu, Direniş Alanları’ndaki savaş mevzilerini 3 kez taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlar, 5 kez savaş uçakları, 28 kez saldırı helikopteri ve onlarca kez de obüs ve ağır silahlarla bombalamıştır” dedi.

Gerçekleştirilen eylem ve yapılan saldırıların ayrıntıları şöyle:

Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde;

30 Temmuz 10:50–11:00 saatleri arasında işgalci TC ordusu, Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerini ağır silahlarla bombaladıktan sonra ilerlemek istemiştir. Güçlerimizce hedeflenen işgalciler iki kez sabotaj taktiğiyle vurulmuş ve en az 1 işgalci cezalandırılmıştır.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

30 Temmuz günü akşam saatlerinde Çemço Direniş Alanı’nı bombalamak isteyen saldırı helikopterleri güçlerimiz tarafından yoğun ateş altına alınmıştır. Gerçekleştirilen müdahalenin ardından helikopterler alandan uzaklaşmak zorunda kalmışlardır.

31 Temmuz saat 05:40’ta Girê Şehîd Akîf yamaçlarında bulunan işgalciler, ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Xakurkê bölgesinde;

30 Temmuz saat 12:45’te Girê Şehîd Şahan’da bulunan işgalciler, YJA Star güçlerimizce ağır silahlarla hedeflenerek vurulmuştur. Bu eylemde işgalcilere ait 1 mevzi imha edilmiş, 5 işgalci cezalandırılmıştır.

İşgalci TC ordusunun taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırılar;

30 Temmuz’da Çemço Direniş Alanı’nda bulunan Şehîd Adil savaş tünelleri taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla 3 kez bombalanmıştır.

İşgalci TC ordusunun ağır silah, obüs, helikopter ve savaş uçaklarıyla gerçekleştirdiği saldırılar;

30 Temmuz’da Çemço, Girê Cûdî, Girê FM ve Girê Amediyê Direniş Alanları’nda dron hareketliliği gözlemlenmiştir.

30 Temmuz’da Saca ve Sîda Direniş Alanları 5 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

30 Temmuz’da Girê FM, Girê Hakkarî, Girê Cûdî, Werxelê, Şikefta Birîndara, Kokerê ve Karker Direniş Alanları 28 kez saldırı helikopterleriyle bombalanmıştır.

30 Temmuz’da Çemço Direniş Alanı ile Şehîd Adil Savaş tünelleri sınırdaki karakollardan atılan obüs ve ağır silahlarla onlarca bombalanmıştır.”