HPG: 7 işgalci Türk askeri cezalandırıldı

Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın eylemleri aralıksız devam ediyor. Hareketli timlerin gerçekleştirdiği eylemlerde 7 işgalci Türk askeri cezalandırıldı, 1’i de yaralandı.

HPG Basın İrtibat Merkezi yaptığı yazılı açıklamada, savaşa ilişkin şu ayrıntıları paylaştı:

“Sömürgeci TC devletinin işgalci harekatı karşısında Kürdistan Özgürlük Gerillası tarihi direnişini kesintisiz olarak devam ettirmektedir. Hareketli timlerimizin yeni dönem gerilla taktiklerini ustaca kullandığı eylemler sonucunda; 7 işgalci cezalandırılmış, 1 işgalci de yaralanmıştır.

İşgalci TC ordusu, Direniş Alanları’ndaki savaş mevzilerini 8 kez kimyasal silah ve patlayıcılar, 11 kez savaş uçakları ve 35 kez de saldırı helikopterleriyle bombalamıştır.

Gerçekleştirilen eylemlerin ve yapılan saldırıların ayrıntıları şöyledir;

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

22 Temmuz saat 10:15’de Şehîd Umît savaş mevzilerine ilerlemek isteyen işgalciler güçlerimizce sabotaj taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

22 Temmuz saat 11:00’de bir tankın desteğiyle Şehîd Umît savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler, güçlerimizce ağır silahlarla vurulmuştur. Güçlerimizin müdahalesi ardından işgalciler araziye dağılmışlardır.

22 Temmuz saat Çemço Direniş Alanı’na indirme yapmak isteyen bir helikopter güçlerimizce ağır silahlarla ateş altına alınmıştır. Helikopter indirme yapamadan alandan uzaklaşmak zorunda kalmıştır.

Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde;

17, 18 ve 22 Temmuz’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce üç kez suikast taktiğiyle vurulmuştur ve 3 işgalci cezalandırılmıştır.

22 Temmuz Girê Cûdî Direniş Alanı’nda bulunan işgalciler hareketli timlerimizce iki kez hedeflenerek vurulmuştur. Bu eylemlerde 1 işgalci cezalandırılmış, 1 işgalci de yaralanmıştır.

22 Temmuz saat 09:15’te Girê FM Direniş Alanı’nda harekete geçen işgalciler güçlerimizce suikast taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

22 Temmuz saat 12:00’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri gaz bombalarıyla bombalanmıştır. Saat 12:30 savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler, ferdi silahlar ve el bombalarıyla vurulmuştur. Müdahalenin ardından işgalciler bir kademe geri çekilmiştir. 

22 Temmuz saat 00:30’da Girê Hakkarî Direniş Alanı’ndaki işgalciler, hareketli timlerimizce suikast taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

İşgalci TC ordusunun kimyasal silah ve patlayıcılarla gerçekleştirdiği saldırılar;

22 Temmuz’da Girê Hakkarî, Girê Amediyê Direniş Alanları ile Şehîd Umît savaş mevzileri 8 kez kimyasal silah ve patlayıcılarla bombalanmıştır.

İşgalci TC ordusunun, helikopter ve savaş uçaklarıyla gerçekleştirdiği saldırılar;

22 Temmuz’da, Girê Hakkarî, Kurojahro, Girê Cûdî, Girê FM ve Girê Amediyê Direniş Alanları’nda dron hareketliliği gözlemlenmiştir.

22 Temmuz’da Zap suyu çevresi, Çemço, Sîda, Girê Amediyê, Girê Cûdî Direniş Alanları 11 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

22 Temmuz’da Werxelê, Girê Hakkarî, Girê Cûdî, Girê FM ve Girê Amediyê Direniş Alanları’nı 35 kez saldırı helikopterleriyle bombalanmıştır.”