HPG: İşgalci TC ordusu havadan vuruldu

Şehit Delal Amed Hava Savunma Birlikleri, Sire karakoluna hava araçlarıyla bir eylem gerçekleştirdi. Eylemde çok sayıda Türk askeri cezalandırıldı. Eylem, ilk hava şehidi Doğa Zilan'ın anısına ve Heftanin direnişini selamlamak amacıyla yapıldı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemlerine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şu ayrıntılara yer verildi:

“Şehit Delal Amed Hava Savunma Birliklerimiz, 20 Ağustos günü saat 08.30’da Duhok’un Amediye ilçesine bağlı Şeladizê’de bulunan işgalci TC ordusuna ait Sire karakoluna yönelik bir eylem gerçekleştirmiştir. Gerçekleştirilen eylemde, patlayıcı yüklü hava araçları hedeflerine başarılı bir şekilde ulaşmış ve belirlenen hedefler etkili bir şekilde vurulmuştur. Bu eylemde çok sayıda işgalci TC askeri cezalandırılmış ancak tam sayı netleştirilememiştir.

Hava savunma birliklerimiz tarafından gerçekleştirilen bu başarılı eylem ilk hava şehidimiz olan Şehit Doğa ZİLAN’ın anısına ve Heftanin’de devam eden destansı gerilla direnişini selamlamak için yapılmıştır.

23 Ağustos günü saat 09.20 ve 10.00'da işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Xakurkê bölgesine bağlı Goşine alanında bulunan Rostê yaylasını 4 defa bombalamıştır.

Aynı gün saat 19.30 ve 19.45’te işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Zap bölgesine bağlı Karker ve Saca alanlarını bombalamıştır. Bombardıman sonucunda Karker alanında yangın çıkmıştır.

Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”