HPG: İşgalciler Girê Kartal’da onlarca kez vuruldu-YENİLENDİ

HPG/YJA Star gerillaları Girê Kartal’da ilerlemek isteyen işgalci Türk askerlerini onlarca kez yakın mesafeden vurdu. Tespit edilen 3 asker cezalandırıldı. Gerilla eylemleri karşısında çaresiz kalan işgalciler kimyasal silahlar ve gazlarla saldırdı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve işgal saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

HPG açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi:

“Avaşîn bölgesine bağlı Girê Kartal Direniş Alanı;

21 Ekim günü 16:30 – 19:30 saatleri arasında Kartal alanı savaş uçakları ve sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüs ve havanlarla yoğun bir şekilde bombalanmıştır. Aynı gün gece saatlerinde işgalci TC ordusu, Girê Silêman, Girê Sor, Gundê Dirê ve Girê Kartal çevresini yoğun şekilde bombaladıktan sonra alana indirmeler yapmıştır. 22 Ekim günü sabah saatlerinde Girê Kartal Direniş Alanı’na doğru ilerlemek isteyen işgalciler ile güçlerimiz arasında yoğun çatışmalar yaşanmıştır. Direniş Alanı çevresinde işgalciler yakın mesafeden onlarca kez vurulmuştur. Direniş Alanı’na giremeyen savaş suçlusu işgalci TC ordusu, öğlen saatlerinde 9 kez yasaklı kimyasal silah ve zehirli gazlar kullanmıştır.  

22 Ekim günü saat 14:30’da Direniş Alanı çevresinde bulunan bir grup işgalci güçlerimiz tarafından sabotaj taktiğiyle vurulmuştur. Saat 15:30’da yasaklı kimyasal silahlarla saldırmak isteyen işgalciler, güçlerimiz tarafından tekrar sabotaj taktiğiyle vurulmuştur. Bu eylemde en az 3 işgalci cezalandırılmış ve çok sayıda işgalci ise yaralanmıştır.

22 Ekim günü akşam saatlerinde ve 23 Ekim günü sabah saatlerinde Girê Kartal Direniş Alanı, işgalci TC ordusu tarafından zehirli kimyasal silahlar ve zehirli gazlarla 8 kez bombalanmıştır. 22 Ekim gecesinden itibaren Direniş Alanı’na kimyasal silahlar ve zehirli gazlarla saldırarak ilerlemek isteyen işgalci TC ordusu ile Girê Kartal Direnişçilerimiz arasında yaşanan yoğun çatışmalar halen devam etmektedir.

BOTAN’A YÖNELİK İŞGAL SALDIRILARI BOŞA ÇIKARILDI

İşgalci TC ordusu, Botan Sahası’da bulunan güçlerimizi hedefleyerek kapsamlı işgal operasyonları gerçekleştirmektedir. Türk ordusu çok sayıda işgalci ve savaş tekniğiyle gerçekleştirdiği bütün operasyonlarda güçlerimiz tarafından boşa çıkarılmıştır. Bu operasyonların hiçbirinden sonuç alamayan işgalciler sonuçsuz bir şekilde geri çekilmek zorunda kalmıştır. Botan Sahası’na dönük gerçekleştirilen işgal operasyonlarının ayrıntıları şöyledir;

30 Ağustos günü işgalci TC ordusu Wan’ın Şax (Çatak) ve Şirnex’in Elkê (Beytüşşebap) ilçeleri arasındaki Kato bölgesinde bulunan Çelê Bûka ve Toranis alanlarını kapsayan bir işgal operasyonu başlamıştır. Bu operasyon ertesi gün sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir.

21 Eylül günü işgalci TC ordusu, Wan’ın Şax ilçesinde bulunan Kato Xelîla’ya bağlı Bindarê alanını savaş uçakları ve saldırı helikopterleri ile yoğun şekilde bombaladıktan sonra geniş kapsamlı bir işgal operasyonu başlatmıştır. Bu işgal operasyonu 23 Eylül günü sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir. İşgalci TC ordusu, 12 Ekim günü Çelê Bûka ve Ava Masîro alanlarını kapsayan bir işgal operasyonu başlatmıştır. Bu işgal operasyonu da 14 Ekim günü sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir.

İşgalciler Eylül ayı boyunca Wan’ın Şax ilçesine bağlı Sîxurpaşa Köyü’nden Toranis Köyü’ne ve Kato Jirka’nın Deriyê Beqê alanına kadar gerçekleştirdiği tüm operasyonlarda herhangi bir sonuç alamamış, geri çekilmek zorunda kalmıştır.

22 Ekim günü akşam saatlerinde Avaşîn bölgesinde bulunan Werxelê alanı sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüs ve havanlarla bombalanmıştır.

22 Ekim günü saat 18:30 – 18:45 saatleri arasında Çemço alanı sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüs ve havanlarla bombalanmıştır.

22 Ekim günü saat 21:50’de Garê bölgesinde bulunan Kafya alanı savaş uçakları tarafından bombalanmıştır.”