HPG: İşgalcilere karşı fedaice savaşarak tarihe geçtiler

Heftanin’de şehit düşen 5 gerillanın kimliğini açıklayan HPG, “işgalci düşmana büyük darbeler vuran birçok eylemde yer almış ve şehadete ulaştıkları ana kadar fedai bir tarzda savaşmış ve soylu bir direniş mirası bırakarak tarihe geçmişlerdir” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Heftanin’de şehit düşen gerillaların kimlik bilgilerini açıkladı. HPG, yaptığı yazılı açıklamada şunları belirtti:

“TC devletinin Kürdistan’ı işgal etme harekatı kapsamında 8-9 Ağustos tarihleri arasında Heftanin’e bağlı Pirbıla alanında geliştirdiği operasyona güçlerimiz müdahale etmiştir. Operasyona müdahale sürecinde farklı yer ve saatlerde çatışmalar yaşanmış, çatışma alanları TC ordusu tarafından yoğun bir şekilde bombalanmıştır. 8-9 Ağustos tarihleri arasında işgal operasyona müdahale eden Peyman Axin, Zenda Destina, Rêzan Tendürek, Serdar Mordem ve Xebat Cudi yoldaşlarımız kahramanca savaşarak şehadete ulaşmışlardır. Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

 

Kod Adı: Peyman Axin
Adı Soyadı: Şirin Omar
Doğum Yeri: Dırbesiye
Anne - Baba Adı: Fatma - Muhyettin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 09 Ağustos 2020 / Heftanin

 

 

Kod Adı: Zenda Destina
Adı Soyadı: Kader Eraslan
Doğum Yeri: Hakkari
Anne - Baba Adı: Baran – Mehmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 09 Ağustos 2020 / Heftanin

 

 

Kod Adı: Rezan Tendurek
Adı Soyadı: Gültekin Öner
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Altun - Fehim
Şehadet Tarihi ve Yeri: 09 Ağustos 2020 / Heftanin

 

Kod Adı: Serdar Mordem
Adı Soyadı: Savaş Korkmaz
Doğum Yeri: Muş
Anne - Baba Adı: Rahime - Faruk
Şehadet Tarihi ve Yeri: 09 Ağustos 2020 / Heftanin

 

 

Kod Adı: Xebat Cudi
Adı Soyadı: Vedat Bilik
Doğum Yeri: Cizre
Anne - Baba Adı: Gurbet - Cami
Şehadet Tarihi ve Yeri: 09 Ağustos 2020 / Heftanin

Faşist TC devleti Kürdistan üzerindeki işgalini kalıcılaştırmak ve Kürt halkını yok etmek için her şeyini seferber ederek yeni bir soykırım ve işgal harekâtı devreye koymaktadır. Güney Kürdistan’a yönelik işgal harekâtını nihai hedefine ulaştırmak için işbirlikçi kesimin de desteğini alarak Kürt ve Kürdistan’a ait tüm değerleri ortadan kaldırmayı amaçlamaktadır. Bundan dolayı sömürgeci soykırımcı TC devleti her zaman öncelikli olarak Kürt halkının varlığı için mücadele edenleri ortadan kaldırmayı hedeflemiştir. Heftanin’de başlatılan işgal harekatının amacı da, gerillanın direniş mevzilerini işgal ederek oradaki tüm toplumsal yapıyı dağıtıp katliamdan geçirmektir. Ancak Kürdistan Özgürlük Gerillası yeni dönem gerilla çizgisi temelinde tüm işgal harekatlarına karşı büyük bir inanç ve iradeyle direnmekte, sömürgecileri cezalandırarak gereken cevabı vermektedir.

Peyman, Zenda, Rêzan, Serdar ve Xebat yoldaşlarımız her biri farklı tarihte, Kürdistan’ın farklı şehirlerinde dünyaya gelmiş ama aynı yurtseverlik bilinciyle yetişerek aynı amaçta birleşmişlerdir. Kürt halkını özgürleştirmenin ve Kürdistan’daki işgale son vermenin yolunun Önder APO’nun ideolojisinden ve Apocu gerilla mücadelesinden geçtiğini bilen yoldaşlarımız genç yaşlarında gerilla saflarındaki yerlerini almışlardır. Büyük amaca ve özgürlük ideallerine kendilerini feda edecek kadar tutkuyla bağlı kalmış, bunun büyük çabasını sergilemiş ve fedai bir direnişle Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’nin birer öncüsü olmuşlardır. Kürdistan’ın her karış toprağı için tereddütsüzce canlarını feda etmeye hazır fedailer olarak, Kürdistan’ın her yerinde işgale ve sömürüye karşı savaşarak Kürt halkının ulusal kahramanları mertebesine ulaşmışlardır.

Destansı gerilla direnişini büyük bir kahramanlık ve modern gerilla taktikleriyle yükselten Peyman, Zenda, Rêzan, Serdar ve Xebat yoldaşlarımız Cenga Heftanin direnişinde büyük emek ve çabanın sahipleri olarak, işgalci düşmana büyük darbeler vuran birçok eylemde yer almış ve şehadete ulaştıkları ana kadar fedai bir tarzda savaşmış ve soylu bir direniş mirası bırakarak tarihe geçmişlerdir. Yiğit yoldaşlarımızın destansı direnişi Özgür Önderlik Özgür Kürdistan yürüyüşümüzü zafere ulaştırmamızın gerekçesi olacaktır.

Başta şehit yoldaşlarımızın değerli aileleri olmak üzere yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor ve şehitlerimizin bize devrettiği mücadele mirasını zaferle taçlandıracağımızın sözünü veriyoruz."