HPG Amanos şehitlerini andı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Ağustos ayında Hatay'ın Hassa ilçesinde işgalci Türk ordusunun hava saldırısı sonucu şehit düşen üç gerillanın kimlik bilgilerini açıkladı.

HPG-BİM, yaptığı yazılı açıklamada "22 Ağustos günü Hatay’ın Hassa ilçesine bağlı Fındık alanında işgalci TC ordusunun yaptığı hava saldırısında Hüseyin Fırat, Ali Norşin ve Ciger Amed yoldaşlarımız şehadete ulaşmıştır" dedi.

Üç gerillanın kimlik bilgileri şöyle verildi:

Kod Adı: Hüseyin Fırat
Adı Soyadı: Cihan Erbaş
Doğum Yeri: Malatya
Anne - Baba Adı: Ziyade - Mehmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 22 Ağustos 2020 / Hatay

Kod Adı: Ali Norşin
Adı Soyadı: Şefik Körman
Doğum Yeri: Bitlis
Anne - Baba Adı: Perişan - Abdulbari
Şehadet Tarihi ve Yeri: 22 Ağustos 2020 / Hatay

Kod Adı: Ciger Amed
Adı Soyadı: Serhat Aykul
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Sultan - Ahmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 22 Ağustos 2020 / Hatay

Açıklamada şehit düşen gerillalara ilişkin şu ifadeler yer aldı:

"1983 yılında Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde dünyaya gelen Hüseyin yoldaş, köylü bir ailenin saf, temiz ve emekçi ortamında büyümüştür. Yaşı ilerledikçe köy yaşamı, emeğin değeri ve sosyal sınıflar arasındaki farkı daha iyi kavrayan Hüseyin yoldaş, solculuğu ve sosyalist değerleri benimsemiş ve bununla birlikte Kürt halkının çekmiş olduğu acıları bilince çıkartarak Kürdistan Özgürlük Hareketi’ne sempati duymuştur. Ağırbaşlı, olgun ve mütevazı kişiliğinin yanı sıra, emekçi duruşu ve aynı zamanda özgürlük mücadelesi gerçekliğine olan ilgisi temelinde sergilediği insani yaklaşımlarıyla çevresindeki tüm insanları etkileyen birisi olmuştur. Boğaziçi Üniversitesi’nde öğrenci iken PKK mücadelesini daha yakından tanıma fırsatını bulan Hüseyin yoldaş, kısa zamanda PKK ideolojisi ve Apocu mücadele gerçekliğini derinden kavramış, bu temelde soykırımcı TC’nin asimilasyonu derinleştiren okulunu bırakarak profesyonel devrimciliğe yönelmiştir. Yıllarca Türkiye sahasında yurtsever öğrenci gençlik çalışmalarının yanı sıra, birçok siyasi ve toplumsal çalışma içerisinde yer alan Hüseyin yoldaş, AKP rejiminin faşist yönelimleri sonucu girdiği zindanda da mücadele yürütmüş, burada düşman gerçeğini daha fazla bilince çıkartmış ve buna karşı mücadele yöntemlerinde derinleşmiştir.

2008 yılında gerilla saflarına katılan Hüseyin yoldaş, gerilla yaşamı boyunca emekçi ve fedakâr özelliklerinin yanı sıra, mücadelenin başarısına olan inancı ve bu inanç temelinde sahip olduğu iddia düzeyi ile bulunduğu her ortamda parti yaşamı ve yoldaşlık ilişkilerine yön vermiştir. Kısa sürede komutanlaşan ve parti deneyimlerini kendisine tecrübe edinen Hüseyin yoldaş, tıpkı Türkiye ve Kuzey Kürdistan çalışmalarında olduğu gibi özgürlük mücadelesi saflarında da birçok genç gerilla adayını eğitmiş ve onları çelikten bir iradeye kavuşturma arayışında olmuştur. Bu bağlamda her bir yoldaşla tek tek ilgilenerek onları mücadeleye hazırlayan Hüseyin yoldaş, arkadaş yapımız üzerinde büyük bir emeğin sahibi olmuştur.

Mücadeleye katıldığı ilk andan itibaren Önder Apo’ya, devrim şehitlerine ve yurtsever halkımıza verdiği sözü hiçbir zaman unutmayan ve mücadele yürüyüşüne yön veren Hüseyin yoldaş, bu temelde partimiz PKK’nin amaçlarına kilitlenerek, sadece başarıya odaklanmıştır. Kürdistan halkının kurtuluşunun ancak dağda sürdürülen gerilla mücadelesine paralel olarak gelişecek güçlü bir öz savunma örgütlenmesinden geçtiğine yürekten inanan Hüseyin yoldaş, Kürdistan halkının örgütlenmesi ve kendini savunması konusunda yoğunlaşma sahibi olmuş ve YPS’nin örgütlendirilmesinde de aktif rol almıştır. Ardından gerilla mücadelemizin gelişen ihtiyaçları doğrultusunda yönünü Amanos Dağlarına veren Hüseyin yoldaş, burada Amanos Saha Komutanlığı görevini omuzlamış ve yıllarca önemli faaliyetler yürütmüştür. 22 Ağustos günü 2 arkadaşıyla birlikte görev başındayken şehitler kervanına katılan Hüseyin yoldaş, mücadele arkadaşları tarafından her daim anılacak; emekçi, sosyalist ve Apocu komutan özellikleriyle bağlılığın, kararlılığın ve iradenin yılmaz militanı olarak örnek gösterilecektir.

Ali yoldaşımız Bitlis’te dünyaya gelmiş ve faşist TC devletinin asimilasyon ve soykırım uygulamalarına yakından tanıklık etmiştir. Üniversite yıllarında faşist devletin uygulamalarına karşı mücadele arayışında olan yoldaşımız Önder Apo’nun felsefesiyle tanışmış ve gerilla direnişinin tek kurtuluş yolu olduğu hakikatiyle 2011 yılında Amed’te direniş saflarına katılmıştır. Kısa zamanda yetkin bir gerilla olmuş ve büyük bir tecrübe kazanarak başarılar elde etmiştir. Ali yoldaşımız gerilla saflarına katıldığı ilk günden son anına kadar kesintisiz ve soluksuz bir şekilde direniş cephesinde yer alarak, yılmaz bir iradeyle ve Apocu fedai tarzla her türlü zorluğa karşı başarıyla mücadele etmiştir. Ali yoldaşımızın mücadele tutkusu ve sarsılmaz iradesi her zaman gerilla direnişine ilham kaynağı olacak ve zafere giden yolumuzu aydınlatacaktır.

Ciger yoldaşımız Kürdistan’ın başkenti Amed’te dünyaya gelmiş ve Amed’in yurtsever ortamında şekillenmiştir. İşgalci TC devletinin soykırım uygulamalarına karşı devrimci tavrını ortaya koyarak 2013 yılında gerilla saflarına katılmıştır. Gördüğü eğitim süreçlerinde kısa sürede yetkinleşen Ciger yoldaşımız, 2014’te insanlık düşmanı DAİŞ çetelerinin vahşice katliamlarıyla yüz yüze kalan Şengal halkının yardımına giden gerilla grubunda yer almış, Apocu militan bir asker olarak tarihi ve vicdani sorumluluklarını büyük bir başarıyla yerine getirmiştir. İnsanlık düşmanı DAİŞ çetelerinin akıl hocalığını ve bizzat destekçiliğini yapan sömürgeci TC devleti Kürt halkının kahramanın evlatlarının çeteleri hezimete uğratmasını bir türlü kabullenememiş ve DAİŞ eliyle yapamadığını kendisi yapmak için 2015 yılında Kürt halkına karşı yürüttüğü savaşı fiiliyattan resmiyete dökmüştür. Ciger yoldaşımız da 2016 yılında Amanoslara gitmek için büyük bir çabanın sahibi olmuş ve insanlık düşmanı faşist siyasetin sahibi olan işgalci TC devletine de aynı hezimeti yaşatmak için büyük bir kararlılıkla Kuzey Kürdistan’daki kızgın savaş ortamında yerini almıştır. Ciger yoldaşımız burada da göstermiş olduğu kararlılığı ve fedai duruşuyla her zaman saygıyla anılacak örnek Apocu militan duruşun sahibi olmuş, iki yiğit yoldaşıyla görevi başındayken şehadete ulaşmıştır.

Hüseyin Fırat, Ali Norşin ve Ciger Amed yoldaşlarımız mücadele yaşamlarına büyük başarılar sığdırarak her zaman Kürt halkının kahramanları olarak anılacaktır. Geride bıraktıkları mücadele bayrağını daha da yükseltip zaferle taçlandırarak anılarını Özgür Kürdistan’da yaşatacağız.

Başta kahraman şehitlerimizin değerli ailelerine ve yurtsever Kürt halkına başsağlığı diliyor, anılarını mücadelemizde yaşatacağımızın sözünü veriyoruz."