HPG: Avaşin’de 3 işgalci cezalandırıldı

HPG, Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Avaşîn’de gerçekleştirilen eylemlerde tespit edilen 3 işgalcinin Türk askeri cezalandırıldığını, 1’inin de yaralandığını açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve işgal saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

HPG açıklamasında şunlar belirtildi:

“Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Avaşîn bölgesinde;

22 Haziran günü sabah saatlerinde Girê Sor alanına karadan gelen işgalcilere yönelik saat 07:10’da bir suikast eylemi gerçekleştirilmiştir. Bu eylemde net 1 işgalci cezalandırılmıştır.

22 Haziran günü saat 09:00’da Girê Sor alanındaki işgalcilere yönelik bir eylem gerçekleştirilmiştir. Bu eylemde 2 işgalci cezalandırılmış, 1 işgalci de yaralanmıştır.

Avaşîn, Metina ve Zap alanlarında helikopter hareketliliği yaşanmış ve bu alanlar bombalanmıştır.

Ayrıntılı bilgiler şu şekildedir:

21 Haziran günü 21:00 – 23:20 saatleri arasında Mervanos ve Banista alanlarında helikopter hareketliliği yaşanmıştır. 01:15 – 03:00 saatleri arasında da Girê Sor, Girê Spî ve Girê Silêman alanlarına helikopterler ile indirme yapılmıştır.

21 Haziran günü 20:40 – 23:30 saatleri arasında Zap bölgesine bağlı T Harfi ve Şamkê alanları helikopter ile bombalanmıştır.

21 Haziran günü saat 18:00’da Metina bölgesindeki Orê Köyü bombalanmıştır.

21 Haziran günü 22:00 – 00:00 saatleri arasında Metina bölgesindeki Dêrarê, Koordine ve Stûna alanlarındaki işgalciler helikopterler ile değiştirilmiştir.

KAÇAN İNAN ÇELİK UNSURUNUN SÖYLEDİKLERİ TAMAMEN YALANDIR

21 Haziran günü Güney Kürdistan Bölgesi Asayişi tarafından, İnan Çelik isimli bir unsurun görüntüleri kamuoyuna servis edilmiştir. Bu kişi, saflarımızdayken yalancılık, sahte sicil verme ve ahlaksızlık suçlarından kaynaklı 2 sefer soruşturmaya tabi tutulmuş, bunun için görevden alınmış ve son soruşturma sürecindeyken firar ederek kaçmış bir kişidir. Güney Kürdistan Bölgesi Asayişi’nin böylesi düşkün bir kişiden medet umarak, bu kişinin tamamen düzmece iddialara dayalı olarak belirttiği şeyleri gerçekmiş gibi yayınlaması tek kelime ile ayıptır. Bu kişinin söylediklerinin gerçekle hiçbir alakası olmadığı gibi, bu kişinin tamamen yalana dayalı bir ifade verdiği kesin bir olgudur. Yayınlanan bu görüntülerde bahsi geçen tüm olaylarla ilgili daha önce tarafımızca kamuoyuna açıklamalar yapılmıştır. Bütün olaylar için ortak soruşturmaların yapılmasını önerdiğimizi de bu vesileyle bir kez daha hatırlatıyoruz. Sözü edilen olaylar ve Kürt halkının ulusal birliği için gösterdiğimiz tutum ve sergilediğimiz çabalar nettir. Bu yüzden halkımız ve hiç kimse TC’nin özel savaş ağzı ve yöntemiyle öne sürülen bu tür provokatif söylemlere itibar etmemelidir.”