HPG: Avaşin ve Zap’ta 4 işgalci cezalandırıldı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Avaşin ve Zap bölgelerinde işgalci Türk devlet güçlerine yönelik gerilla eylemlerinde 4 işgalcinin cezalandırıldığını açıkladı.

HPG-BİM yaptığı yazılı açıklamada Zap’ta üç koldan koordineli bir eylem gerçekleştirildiğini ve en az 3 işgalcinin cezalandırıldığını belirtti. Avaşin’de ise suikast sonucu bir işgalcinin cezalandırıldığı kaydedildi.

Açıklama şöyle:

“1. Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

– 8 Temmuz günü saat 18:30’da Cîloya Biçûk silsilesinde bulunan işgalciler, güçlerimiz tarafından 3 koldan koordineli gerilla eylemiyle hedeflenmiştir. Birinci eylem kolu; içinde işgalcilerin bulunduğu mevzileri vurmuştur. Hedeflenen düşman mevzileri darbelenirken en az 1 işgalci cezalandırılmıştır. İkinci eylem kolu; 2 mevziyi yakın mesafeden hedefleyerek tam isabetle vurmuştur. Bu vuruşlar sonucunda 2 mevzi imha edilirken, net 2 işgalcinin cezalandırıldığı tespit edilmiştir. Aynı zamanda tepede bulunan mobesse kamera sistemi ve mevzilerin yakınında hareket halinde olan işgalciler ferdi silahlarla vurulmuştur. Burada 1 mobesse kamera sistemi imha edilmiştir. Üçüncü eylem kolu ise; silsilede bulunan 2 ayrı mobesse kamera sistemini hedefleyerek vurmuş ve imha etmiştir.

14 Temmuz Zindan Direnişi’nin ölümsüz şehitleri anısına gerçekleştirilen ve yeni dönem gerilla tarzının etkili bir şekilde uygulandığı bu başarılı eylem sonucunda toplamda; 3 işgalci cezalandırılmış, 2 mevzi ve 3 mobesse kamera sistemi tümden imha edilmiştir.

2. Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Avaşîn bölgesinde;

– 8 Temmuz günü saat 18:00’da Şehit Dijwar Tepesi’nde bulunan işgalciler suikast taktiğiyle vurulmuştur. YJA Star güçlerimiz tarafından gerçekleştirilen bu eylemde 1 işgalci cezalandırılmıştır.

– 8 Temmuz günü saat 17:40’da Şehit Dijwar ve Şehit Întîkam tepelerinde bulunan işgalcilere yönelik ağır silahlar eylem gerçekleştirilmiştir.

3.  8 Temmuz günü saat 17:20’de Xakurkê bölgesinin Goşînê alanı savaş uçakları ile bombalanmıştır.

Gerçekleştirilen bu saldırıda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”