HPG’den Cudi’de eylem

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), 28 Nisan günü Cudi Dağı bölgesinde Türk işgal güçlerine karşı bir eylem gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan HPG-BİM, “Şehit Medya Mawa ve Şehit Rızgar Gever İntikam Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 28 Nisan günü saat 15.50’de Şırnak’ın Cudi Dağı bölgesinde bulunan Bêspin ile Çelê Xwişk u Bıra tepeleri arasında konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir” dedi.

Açıklamada, eyleme ilişkin devamla şunlar ifade edildi: “Düşman mevzi ve barınaklarının etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Eylem ardından ağır silahlar ile çevresindeki alanları rastgele bir şekilde bombalayan işgalci TC ordusu, ölü ve yaralı askerleri Skorsky helikopterler ile alandan uzaklaştırmıştır. Eylemi düzenleyen birliğimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.”

Aynı açıklamada işgalci Türk ordusuna ait savaş uçaklarının Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırılarına ilişkin de bilgiler yer aldı:

“27 Nisan günü saat 15.30 sularında savaş uçakları, Heftanin bölgesine bağlı Xantur alanı ile Metina bölgesine bağlı Yekmalê alanını bombalamıştır.

28 Nisan günü savaş uçakları, saat 16.30’da Gare bölgesine bağlı Deşta Nehlê alanını, Avaşin bölgesine bağlı Mervanos alanını, Xakurkê bölgesine bağlı Goşine ve Berbızına alanlarını bombalamıştır.

HAVA SALDIRISINDA İKİ SİVİL KATLEDİLDİ

Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmazken, faşist sömürgeci TC ordusunun Xakurkê bölgesi Rojhılat Kürdistan’ı sınırında gerçekleştirdiği saldırısı sonucunda Reşid Mıroyi ve Taxır Tazevard isimli 2 sivil vatandaş şehit düşmüştür. İşgalci TC ordusunun bu saldırıda bilinçli bir şekilde hedefleyerek katlettiği her 2 sivil vatandaşımızın başta aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkının başı sağ olsun diyoruz.”