HPG, Gabar şehitlerinin kimliklerini açıkladı

Gabar’da şehitlerinin kimliğini açıklayan HPG, “Delil, Ruhal ve Şervan yoldaşlarımız işgalci TC ordusunun her türlü tekniğine ve paramiliter çetelerine karşı göstermiş oldukları destansı direnişleriyle, Botan’ın öncü kahramanları olmuşlardır” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezix şehit düşen 3 gerillaya ilişkin şunları belirtti:

“31 Temmuz tarihli açıklamamızda 13 Haziran günü işgalci TC ordusunun Şırnak’ın Gabar Dağı bölgesinde bulunan Çırav alanında bir operasyon başlattığını ve bu operasyonda 3 arkadaşımızın şehadete ulaştığı bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştık. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Delil Herekol
Adı Soyadı: Halis Aka
Doğum Yeri: Mersin
Anne - Baba Adı: Hediye – Osman
Şehadet Tarihi ve Yeri: 13 Haziran 2020 / Gabar

 

 

Kod Adı: Ruhal Amudê
Adı Soyadı: Rihan Muhammed
Doğum Yeri: Amudê
Anne - Baba Adı: Nura – Aladdin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 13 Haziran 2020 / Gabar

 

 

Kod Adı: Şervan Botan
Adı Soyadı: Ahmet Kavas
Doğum Yeri: Kobanê
Anne - Baba Adı: Bese – İbrahim
Şehadet Tarihi ve Yeri: 13 Haziran 2020 / Gabar

 

1991 yılında Mersin’de dünya gelen Delil yoldaşımız yurtsever bir aile ve çevrede yetişmiştir. İşgalci TC devletinin asimilasyon ve soykırım politikası karşısında yurtsever değerlere bağlı kalarak düşman saldırılarını boşa çıkaran Delil yoldaşımız, uzun süre genlik çalışmalarında yer aldıktan sonra 2009 yılında gerilla saflarına katılmış ve mücadelesini en üst düzeyde katılım sağlayarak devam ettirmiştir. Mütevazi kişiliği, emekçi duruşu ve yoldaşlarına karşı duyduğu sonsuz sevgisiyle yoldaşları arasında ve yaşamda büyük bir iz bırakan Delil yoldaşımız, militan kişiliğin güçlü bir temsilcisi olmuştur.

Ruhal ve Şervan yoldaşlarımız her biri farklı tarihlerde dünyaya gelmiş ve işgalci devletlerin Kürdistan’ı suni sınırlarla parçalamasını hiçbir zaman kabul etmemişlerdir. Derin yurtseverlik duyguların olduğu ve Kürdistan’ın her yerinde Kürt halkı için bedel ödemiş olan bir çevrede şekillenmişlerdir. İşgalciliğe son vermenin tek yolunun direnişin tüm Kürdistan’da yükseltilmesinden geçtiği gerçeğini gören yoldaşlarımız gerilla saflarına katılmışlardır. Her zaman büyük bir coşkuyla sorumluluklarına sahip çıkarak, direniş cephesinde yer almışlardır. Ruhal ve Şervan yoldaşlarımız, gerilla yaşamlarında Apocu fedai militan gerçekliğiyle tüm görev ve sorumluluklarını büyük bir başarı ve azimle yerine getirmeyi başarmışlardır.

Delil, Ruhal ve Şervan yoldaşlarımız işgalci TC ordusunun her türlü tekniğine ve paramiliter çetelerine karşı göstermiş oldukları destansı direnişleriyle, Botan’ın öncü kahramanları olmuşlardır.

Başta şehadete ulaşan yoldaşlarımızın değerli aileleri olmak üzere tüm Kürdistan halkının başı sağ olsun diyor, şehitlerimizin ideali olan özgürlük mücadelesini zaferle taçlandıracağımızın ve Önder Apo’yla özgür yaşama hayallerini gerçekleştireceğimizin sözünü veriyoruz.”