HPG: İşgalciler kimyasal silahlar kullanıyor

HPG, gerilla güçleri karşısında ilerleyemeyen işgalci Türk ordusu, zehirli gazlar ve kimyasal silahlar kullandığını belirtti.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

“15 Temmuz günü saat 04:20 ve 04:25’te işgalci TC ordusu Amediye ilçesinin Bergarê bölgesindeki Yekmalê Köyü çevresini savaş uçaklarıyla bombalamıştır.  

15 Temmuz günü 23:00 – 00:00 saatleri arasında Metîna bölgesine bağlı Koordîne Tepesi ve Kela Qumriyê alanı ile Amediye ilçesinin Kanî Masî nahiyesine bağlı Deşîşê Köyü arazisi saldırı helikopterleri ile bombalanmıştır.

Kürdistan Zafer Gerillası’nın tarihi direnişi karşısında ilerlemeyen işgalci TC ordusu, büyük bir aciziyet içinde direniş alanlarına karşı yoğun şekilde kimyasal gazlar kullanmaktadır. İşgalcilerin, gerilla direnişi karşısında içine düştüğü yenilgili ruh haliyle başvurduğu bu kirli savaş yöntemlerine rağmen güçlerimizin direnişi büyük bir kararlılıkla devam etmektedir.

İşgalci TC ordusunun Avaşîn bölgesinde geliştirdiği saldırıların ayrıntıları şu şekildedir;

14 Temmuz – 16 Temmuz tarihleri arasında işgalci TC ordusu Werxelê alanını obüslerle bombalamıştır.

15 Temmuz günü saat 11:00 – 14:30 saatleri arasında işgalci TC ordusu Girê Sor alanında bulunan savaş tünellerine zehirli ve kimyasal gazlar ile saldırmıştır.

15 Temmuz günü saat 19:00 – 03:00 saatleri arasında işgalci TC ordusu Werxelê alanında bulunan savaş tünellerine patlayıcılar ve kimyasal gazlarla saldırmıştır.