HPG'liler şehit Argeş Zagros ve Cîger Efrîn’i andı

30 Temmuz 2021 günü Medya Savunma Alanları’nda şehit düşen HPG Gerilları Argeş Zagros ve Cîger Efrîn’i anan mücadele arkadaşları, “Bize şehadetleri ile yeni yaşamı miras bıraktılar” diye konuştu.

HPG gerillaları Argeş Zagros (Peyman Şemşîrî) ve Cîger Efrîn (Mustafa Bekrî), 30 Temmuz 2021 günü Türk ordusunun Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırısında şehit düşmüştü. Argeş Zagros ve Cîger Efrîn’i anan mücadele arkadaşları, her iki HPG gerillasının devrimci duruşunu ve yaşamlarını ANF’ye anlattı.

HPG gerillası Mazlum Efrîn, Argeş Zagros’un Doğu Kürdistanlı olduğunu belirterek şunları söyledi: “Bir dönem beraber çalışma da yürüttük. Argeş arkadaş, öyle bir arkadaş ki ne kadar bahsetsek de eksik kalacak. Yaşamda bir duruşu vardı.”

‘KAZANAN HEP BİZ OLACAĞIZ’

Şehit Argeş Zagros’un kendileri için büyük bir moral kaynağı olduğunu belirten HPG gerillası Mazlum Efrîn “Yaşamda bütün arkadaşlarla alıp verirdi, ilgilenirdi, yardım ederdi. Onunla birlikteliği yakalayabiliyordunuz. Arkadaşlar üzerinde ciddi bir etkisi vardı” dedi.

Şehit Argeş Zagros’un sürekli sarf ettiği, “Düşman ne yaparsa yapsın, kazanan hep biz olacağız” sözünü hatırlatan Mazlum Efrîn devamla şöyle konuştu:

“Bu söz hep dilindeydi. Argeş arkadaş düşman gerçekliğinin bilincindeydi. Genel itibarıyla da şunu söylerdi: ‘Eğer biz savaşta düşmanı yenmek istiyorsak önce beynimiz ve kalbimizden söküp atmalıyız’. Düşmanı yenmenin en büyük yolunun beyinde ve yürekte verilen mücadelede olduğunu söylerdi. Yoldaşlarını parti kültürü etrafında toparlardı, parti çalışmaları etrafında örgütlendirirdi. Çalışmalarını yürütürken Önderliği ve partiyi esas alırdı. Argeş arkadaş, bize şehadeti ile yeni yaşamı miras bırakmıştır. Nereye bakıyorsak Argeş arkadaş oradadır, hep bizimledir.”

‘SIRADAN YAŞAMI KABUL ETMEDİ’

HPG Gerillası Baz Kandil ise şehit Cîger Efrîn’i saygı ile andığını belirterek, kısaca şunları söyledi: “Bir süre Şehit Cîger ile çalışma yürüttük. Şehit Cîger’in yaşama yaklaşımı örnekti. Sıradan yaşamı kabul etmedi, sıradan yaşamadı da. Yaşamı heyecan, moral ve coşku ile karşılardı, öyle yaşardı. Çalışmalarda her önde olan, hareketli olandı. Bir gerilla olarak doğa ile hep birliktelik ve barışık hali içerisindeydi.”

https://anfturkce.com/avrupa/hpg-sehit-dusen-2-gerillanin-kimligini-acikladi-165305