HPG: Goran, Erdal ve Hogır yoldaşlarımızı saygıyla anıyoruz

Medya Savunma Alanları’na 2018’de yapılan hava saldırısında şehit düşen 3 gerillayı anan HPG, “kahraman yoldaşlarımızın anılarını mücadelemizde yaşatacağımızın sözünü yineliyoruz” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, 2018 yılında hava saldırısında şehit düşen gerillalara ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

HPG açıklamasında şunlar belirtildi:

“30 Ekim 2018 tarihinde işgalci TC ordusu tarafından Medya Savunma Alanları’na yapılan hava saldırılarında Goran, Erdal ve Hogır yoldaşlarımız şehadete ulaşmışlardır.

Kurulduğu tarihten itibaren ırkçılığı ve faşizmi temel felsefesi haline getiren, ayakta kalabilmek için bu zihniyetini sürekli güncel tutan Türk devleti, ülkedeki tüm farklı etnik ve dini kimlikleri soykırımdan geçirmiştir. Farklı kimliklerden biri olan Kürt halkını da bu soykırım sürecinden geçirmek için periyodik olarak plan ve projeler üreten sömürgeci sistem günümüze kadar bu politikasından geri adım atmamıştır. Kürt varlığına yönelik ilk kapsamlı planlardan olan Şark Islahat Planı’nı hiçbir zaman gündeminden kaldırmayan bu soykırımcı zihniyet farklı dönemlerde farklı yöntemlerle bu planını devreye koymaktan geri durmamıştır. Bu plan çerçevesinde, Kürdistan Özgürlük Hareketi’nin ilk olarak kitlelerle buluştuğu alanlardan olan Botan alanında yeniden canlanan özgür Kürt’lüğü tasfiye edebilmek için köy yakmalardan faili belli cinayetlere kadar her türlü vahşeti uygulamaktan çekinmemiştir. Fakat yüzyılların direniş kültürünün yılmaz savunucusu olan değerli Botan halkımız tüm faşizan yönelimlere rağmen bu duruşundan taviz vermemiş ve adete düşmanı kahretmiştir.

GORAN YOLDAŞ

Goran yoldaşımızın ailesi de 1990’lı yıllarda sömürgeci düşmanın köylerini yakması sonucu Kürdistan’ın farklı alanlarına göç etmek zorunda kalmış, her türlü baskı ve zorluğa rağmen Kürtlük bilincinden ödün vermemiş yurtsever bir gelenekten gelmektedir. Ailesinin ve içinden çıktığı halkın bu değerli özelliklerini kişiliğinde temsil etmeyi başaran Goran yoldaşımız büyük bir sorumluluk ve yurtseverlik bilinciyle gerilla saflarına katılmıştır. Düşmanın Önderliğimiz üzerinde geliştirdiği ağır tecrit politikası Goran yoldaşın düşmana olan kinini daha da bilemiş ve düşmana karşı olan bu kinini pratiğine yansıtmak için büyük bir çabanın içerisine girmiştir. Bu çabaları sonucu öncü bir militan olan Goran yoldaşımız gerilla mücadelemizin zorlu koşulları ve çetin pratiği ile bilinen Zagros, Heftanin ve Botan’da başarılı bir pratik yürütmüştür. Daha sonra mücadelemizin farklı alanlarında kritik görevler üstlenerek örnek bir komutan olan Goran yoldaşımız sadeliği, doğallığı, dürüstlüğü ve samimiyetiyle tüm yoldaşlarına güven vermesini bilmiştir. Goran yoldaşımız şehadete ulaşana kadar da kişiliğinde Apocu ilke ve ölçülerden taviz vermeyerek Apocu militanlığın en değerli örneklerinden biri olmayı başarmıştır.

ERDAL YOLDAŞ

Erdal yoldaşımız, direnişçiliğiyle DAİŞ faşizmini yenilgiye uğratarak tüm insanlık için özgürlüğün ve direnişin sembolü olan Kobanê’de yurtsever bir ailede dünyaya gelmiştir. Ailesinin yurtsever özelliklerinden dolayı Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’ni küçük yaşlardan itibaren tanıyan Erdal yoldaşımız Rojava Devrimi ile birlikte Önder Apo’nun paradigmasından etkilenerek gerillaya katılmak için yönünü Kürdistan dağlarına vermiştir. Erdal yoldaşımız gerilla ortamında aldığı eğitimlerle kişiliğinde büyük değişimler yaratarak öncü bir militan olmayı başarmıştır. Edindiği teorik ve pratik birikimi yoldaşlarının gelişimi için sürekli paylaşmış ve bu özelliğiyle arkadaşları arasında komünal ruhun ve kültürün simgesi olmuştur. Gençlik çalışmalarından toplumsal alan çalışmalarına kadar hareketimizin birçok alanında başarıyla çalışma yürüten Erdal yoldaşımız çok yönlülüğüyle öne çıkmış, her yerde ve her göreve hazır olan özellikleriyle bütünlüklü bir devrimci olmayı başarmıştır. Partimiz PKK öncülüğünde Kürdistan ve Ortadoğu’da gelişen devrim sürecine müthiş bir inançla bağlı olan Erdal yoldaşımız, bu devrim rüzgarını Ortadoğu halklarına taşırmak için büyük bir coşku ve heyecanla mücadele etmiş, şehadete ulaşana kadar da bu heyecan ve moralini korumasını bilmiştir.

HOGIR

Hogır yoldaşımız da Colemerg’in yurtsever bir ailesinde dünyaya gelmiş, Kürdistan Özgürlük Hareketi’ni ailesinin yurtsever özelliğinden dolayı küçük yaşlarından itibaren tanımıştır. Sömürgeci soykırımcı Türk Devleti’nin halkımızı ve hareketimizi tasfiye etme amacıyla 2015 yılında devreye koyduğu çöktürme planı çerçevesinde geliştirdiği yoğun saldırı sürecinde büyük bir sorumluluk bilinciyle hareket ederek gerillaya katılmıştır. Gerilla yaşam tarzına kısa sürede uyum sağlayan Hogır yoldaşımız, aldığı ideolojik ve askeri eğitimlerle yetkin bir gerilla olmayı başarmıştır. Gerilla yaşamı boyunca şehit arkadaşlarımızın hayallerini ve Önder Apo’nun felsefesini yaşamsallaştırmayı kendisine hedef olarak belirleyen Hogır yoldaşımız bu hedeflerine göre yaşamayı da ilke edinmiştir.  Hogır yoldaşımız aynı zamanda olgun, çalışkan, yetenekli ve dürüst yönleriyle de Apocu militan özellikleri kişiliğinde birleştirerek örnek bir PKK militanı olmuştur.

Başta kahraman yoldaşlarımızın değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor, kahraman yoldaşlarımızın anılarını mücadelemizde yaşatacağımızın sözünü yineliyoruz.”