HPG: Heftanin’de 2 işgalci cezalandırıldı

HPG/YJA Star gerillalarının Heftanin'in Tepê Dupişk alanında konumlanan Türk askerlerine yönelik düzenlediği suikast eylemlerinde 2 işgalci cezalandırıldı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve işgalci Türk ordusunun saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

HPG şu ayrıntıları paylaştı:

Güçlerimiz Cenga Heftanin Devrimci Hamlesi çerçevesinde, 22 Ekim günü saat 15:00’da Heftanin bölgesindeki Tepê Dupişk alanında konumlanan işgalcilere karşı art arda iki suikast eylemi düzenlemiştir. Bir işgalci suikast taktiğiyle vurulduktan bir saat sonra, onun cenazesinin üzerine gelen başka bir işgalci de suikast taktiğiyle vurularak cezalandırılmıştır. Bu eylemlerde toplamda 2 işgalci Türk askeri cezalandırılmıştır.

İŞGAL SALDIRILARI

21 Ekim günü 20:00 – 22:00 saatleri arasında İran devlet güçleri Colemêrg’in Gever ilçesine bağlı Şehit Cesur Boğazı ve Geliyê Marmişo alanlarını obüs ve havanlarla bombalamıştır. 

İşgalci Türk devleti Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırıları gerçekleştirmiştir. Yapılan saldırıların ayrıntıları şu şekildedir:

19 Ekim günü 22:00 – 23:00 saatleri arasında Heftanin bölgesinin Kêre alanına bağlı Boselê hattı savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

19 Ekim günü saat 23:30’da Zap bölgesinin Şehit Rüstem alanına bağlı Kaniya Skorsky civarı keşif uçaklarıyla bombalanmıştır. Bu bölge eş zamanlı olarak obüslerle de bombalanmıştır.

21 Ekim günü saat 14:40’ta Garê bölgesinde bulunan Çemrobotki köyünün etrafı keşif uçağıyla bombalanmıştır.

Duhok’un Amediye ilçesine bağlı Tepê Amediye yamaçları 21 Ekim günü saat 21:00’da ve 00:00’da, ayrıca 22 Ekim günü saat 06:00’da savaş uçaklarıyla bombalanmıştır. Bu bombalama sonucunda arazide yangın çıkmış, bu yangından dolayı bölge halkının bağ ve bahçeleri zarar görmüştür.

21-22 Ekim gecesi Kandil bölgesinde bulunan Kozinê, Şehit Harun ve Kalatuka alanları ile Şehit Munzur alanına bağlı Şêx Nasır Tepesi savaş uçaklarıyla bombalanmıştır. Aynı saatlerde Kandil bölgesinde bulunan Bolê köyü ve Balayan alanına bağlı Mawnan köyü savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

22 Ekim günü saat 00:30’da Avaşin bölgesine bağlı Werxelê alanı savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

22 Ekim günü saat 12:50’de Zap bölgesine bağlı Kunişka alanı savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

Gerçekleştirilen bu saldırılarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”