HPG: Heftanin ve Xakurkê’de 8 işgalci cezalandırıldı

HPG/YJA Star gerillalarının Heftanin ve Xakurkê’de gerçekleştirdiği eylemlerde tespit edilen 8 işgalci Türk askeri cezalandırıldı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve işgal saldırılarına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şunları belirtti:

HEFTANİN

“İşgalci TC ordusunun Medya Savunma Alanları’ndan Heftanin bölgesine yönelik başlattığı işgal harekatına karşı güçlerimizin eylemleri devam etmektedir. Cenga Heftanin Devrimci Hamlesi kapsamında gerçekleştirilen eylemlerin ayrıntıları şöyledir:

27 Temmuz günü saat 17.30’da güçlerimiz, Bektorya alanına bağlı Katosulê Tepesi’nde işgalcileri hedefleyen bir eylem düzenlemiştir. Düşmanın konumlandığı mevzi ve barınakların etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemdeki cezalandırılan ve yaralanan asker sayısı tespit edilememiştir.

28 Temmuz günü YJA Star güçlerimiz, saat 15.30 ve 17.20’de Tepê Dupişk alanında işgalcilere yönelik 2 suikast eylemi düzenlemiştir. Gerçekleştirilen bu eylemdeki cezalandırılan ve yaralanan asker sayısı tespit edilememiştir.

Aynı gün saat 16.20 ve 16.45’te YJA Star güçlerimiz, Şehit Şilan Tepesi’nde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik 2 suikast eylemi düzenlemiş ve 2 düşman askeri cezalandırılmıştır.

Yine aynı gün saat 15.00’da güçlerimiz, Xantur alanına bağlı Şehit Berxwedan Tepesi’ndeki askerlere yönelik suikast eylemi gerçekleştirmiştir. Bu eylemde 1 düşman askeri cezalandırılmıştır.

XAKURKÊ

Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 29 Temmuz günü (bugün) saat 00.30’da Medya Savunma Alanları’ndan Xakurkê bölgesine bağlı Lelîkan Tepesi’nde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevzi ve barınaklarının 2 koldan etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 2 mevzi imha edilmiş ve tespit edilebilen 5 asker cezalandırılmıştır.

TÜRK DEVLETİNİN KATLETTİĞİ SİVİLLERİN KANINI YERDE BIRAKMAYACAĞIZ

26 Temmuz günü saat 16.30 sularında işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Duhok’un Amediye ilçesine bağlı Bamerne kasabasında sivillere ait 2 aracı bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu saldırılarda Dılovan Şahin ve Ebdullah Ehmed ismindeki siviller şehit düşmüşlerdir. Bir yurtsever olan Dılovan Şahin ve Zerevan peşmergesi olan Ebdullah Ehmed düşman tarafından bilinçli bir şekilde hedeflenmiştir. İşgalci TC devleti Güney’de yurtsever halkı da PKK’li olarak göstererek sivil yerleşim yerlerinde açık bir şekilde araçlarını hedeflemektedir. Faşist TC devleti yurtsever Güney Kürdistan halkımızı bilinçli bir şekilde hedef almakta ve katledilen sivilleri de PKK’li olarak göstermeye çalışmaktadır. İşgalci güçler, defalarca sivil yurttaşlarımızı kendi topraklarında hedeflemiş ve onlarca katliam gerçekleştirmiştir. Özel savaş medyası aracılığı ile kamuoyuna yalan haberler servis ederek yaptıkları katliamların üzerini kapatmaya çalışan işgalci TC ordusu, sürekli olarak hedefledikleri sivilleri PKK’li olarak gösterme çabası içerisine girmektedirler.

Katledilen her iki yurttaşımızın başta aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına baş sağlığı diliyor ve katledilen siviller yurttaşların kanını yerde bırakmayacağımızın sözünü veriyoruz.