HPG, Maxmûr’da şehit düşen gerilla Bêkes’i andı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Maxmûr’da 2 Şubat’ta DAİŞ çetelerinin saldırısı sırasında şehit düşen gerillayı andı.

HPG-BİM, yaptığı yazılı açıklamada “2 Şubat günü saat 15.00 sularıda DAİŞ çeteleri Maxmur Şehit Rüstem Cudi mülteci kampını hedefleyen bir saldırı girişiminde bulunmuştur. 2 DAİŞ çetesinin saldırı girişimlerini fark eden güçlerimiz çeteleri hedeflemiş ve çete saldırısını püskürtmüştür” dedi.

HPG, “Bir mağarada çeteleri kuşatan birliklerimiz ile çeteler arasında yoğun çatışmalar yaşanmıştır. Birliklerimizin yaptığı etkili vuruşlar sonucunda her 2 DAİŞ çetesi öldürülürken, çetelere karşı kahramanca savaşan Bêkes Urmiye yoldaşımız ise şehit düşmüştür” diye belirtti.

Şehit düşen gerillanın kimlik bilgileri şöyle açıklandı:

Kod Adı: Bêkes Urmiye
Adı Soyadı: Ahmed Muradpur
Doğum Yeri: Selmas
Anne - Baba Adı: Saide – İbrahim
Şehadet Tarihi ve Yeri: 2 Şubat 2020 / Maxmur

Gerillanın mücadele yaşamına ilişkin de bilgi veren HPG-BİM, şunları ifade etti:

“Bêkes Urmiye yoldaşımız, 1997 yılında Rojhılat Kürdistan’ının Selmas kentinde dünyaya gelmiş ve doğduğu topraklarda Kürt kimliğinin en derin kültürü ile büyümüştür. Genç yaşta Özgürlük Hareketi ile tanışan Bêkes yoldaş, 2018 yılında Önder Apo’ya karşı gerçekleştirilen Uluslararası Komplo’nun yıl dönümünde PKK saflarına katılmıştır. Katıldığı ilk günden itibaren kendisini halkının ve Önder Apo’nun özgürlüğüne adayan yoldaşımız, yaşam içerisinde emekçiliği ve fedakarlığı ön plana çıkmıştır. Her alanda büyük bir sorumluluk ile çalışmalara yaklaşan Bêkes yoldaş, halkını koruma ve halkının fedaisi olma bilinci ile öncülük misyonunu en iyi bir şekilde yerine getirmiştir. Halkını korumak için DAİŞ çetelerine ilk müdahaleyi yapan grup içerisinde yer almış ve çetelere karşı kahramanca savaşarak şehadete ulaşmıştır.

Şehadete ulaşan Bêkes yoldaşımızın başta değerli ailesi olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına baş sağlığı diliyor ve şehitlerimizin idealleri olan özgür yarınlarda anılarını mücadelemizde yaşatacağımızın sözünü veriyoruz.”