HPG: Metina şehitlerini saygıyla anıyoruz

HPG, 25 Haziran 2019’da hava saldırısında şehit düşen 3 gerillanın kimliğini açıkladı. HPG, “şehitlerimizin amacı olan özgürlük mücadelesini zaferle taçlandıracağımızın sözünü veriyoruz” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Metina’da geçen yıl şehit düşen 3 gerillaya ilişkin yaptığı açıklama şöyle:

“25 Haziran 2019 tarihinde işgalci TC ordusunun Medya Savunma Alanları’ndan Metina bölgesine yönelik gerçekleştirdiği hava saldırısı sonucunda Rumet, Simko ve Şiyar yoldaşlarımız şehadete ulaşmıştır. Şehadete ulaşan kahraman yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Rumet Ezda
Adı Soyadı: Abdullah Araz
Doğum Yeri: Muş
Anne - Baba Adı: Kamile – Maruf
Şehadet Tarihi ve Yeri: 25 Haziran 2019 / Metina

 

Kod Adı: Simko Faraşin
Adı Soyadı: Atilla Özdenç
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Kadriye – Gıyasettin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 25 Haziran 2019 / Metina

 

Kod Adı: Şiyar Mamo
Adı Soyadı: Cemal Mamo
Doğum Yeri: Efrin
Anne - Baba Adı: Fatma – Velit
Şehadet Tarihi ve Yeri: 25 Haziran 2019 / Metina

 

Kürdistan Özgürlük Hareketi, fedai-kahraman militanlarının yürütmekte olduğu soluksuz mücadele ve açığa çıkarttığı değerler temelinde, bugün halkımız özgürlüğüne en yakın dönemini yaşamaktadır. Bunu hazmedemeyen sömürgeci-işgalci TC devleti Kürde ait ne varsa ortadan kaldırmak istemekte ve imha-katliam amaçlı saldırılarını sürdürmektedir. Bu saldırılara karşı ise Kürdistan halkı bir bütün olarak tarihi bir direniş içerisine girmiş bulunmaktadır. Gelişen bu direniş sürecinde faşist-sömürgeci TC devletinin halkımıza reva gördüğü katliam, zulüm, işkencelere sessiz kalmayarak en onurlu direnişin sahibi olmak isteyen gençler, çözümü gerilla saflarını güçlendirmekte görerek, Kürdistan Özgürlük Hareketi’ne katılmaktadırlar.

RUMET EZDA (ABDULLAH ARAZ)

1999 yılında Muş’te yurtsever bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmiş Rumet Ezda(Abdullah Araz)yoldaşımız, erken yaşta Özgürlük mücadelesi ile tanışmıştır. İşgalcilerin Daiş eliyle Kobanê, Şengal’de katlima ve işgal girişimleri yaptığı ve Kürt halkını soykırımdan geçirdiği bir dönemde, Kürdistan halkının savunmasını yapmak amacıyla Kürdistan Özgürlük Gerillası saflarına katılan Rumet yoldaşımız, gerillaya ilk katıldığı günden itibaren cesur, fedakar ve özverili bir katılım ile arkadaşları arasında örnek olan bir yoldaşımız olmuştur. Serhat’ın yurtseverliğini ve savaşçı geleneğini PKK hareketi saflarında edindiği tecrübe ile birleştiren Rumet yoldaşımız, çok kısa sürede büyük gelişmeler kat etmiştir. Düşman gerçekliğini yakından tanıyan Rumet yoldaşımız, sade kişiliği, mütevazi duruşu ve emekçi yapısnın yanında aynı zamanda Önder Apo’ya, devrim şehitlerine ve Kürdistan halkına layık bir militan duruşun sahibi olmuştur.

SİMKO CANFEDA (ATİLLA ÖZDENÇ)

1995 yılında Van’da yurtsever bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Simko Canfeda(Atilla Özdenç) yoldaşımız Serhat’ın yurtseverliği ile Kürdistana bağlılığını PKK mücadelesi ile birleştirerek, faşizme ve işgalcliğe karşı yürütülen mücadeleye hizmet eden bir duruşun sahibi olmuştur. Simko yoldaşımız, Kürt Özgürlük Mücadelesindeki ısrarcılığı ve zafer tutkusuyla çevresindeki yoldaşlar tarafından örnek haline gelmiş bir yoldaşımız olmuştur. Yaşamdaki devrimci duruşu ile sorunlar karşısında çözüm gücü olmasından dolayı bulunduğu her ortamda Apocu yaşamda ısrarın adı olmuştur. Mütevazi yaşam duruşu ve yoldaşlığa olan sadakati ve bağlılığı ile yoldaşları arasında tanınan Simko yoldaşımız, Özgürlük Hareketimizin her dönem verdiği görevlere büyük bir sorumluluk ruhu ve bilinciyle sahip çıkmıştır. Kürt halkının ve Önder Apo üzerinde uygulanan imha politikalarına en önde cevap veren militan duruşu, eylemciliği ile PKK’nin fedai ruhunun bir neferi haline gelmiştir.

ŞİYAR MAMO (CEMAL MAMO)

1993 yılında Rojava Kürdistanı’na bağlı Efrin kentinde yurtsever bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Şiyar Mamo(Cemal Mamo) yoldaşımız, tarihsel Efrin yurtseverliği ile PKK’nin yurtseverliğini birleştiren bir militan haline gelmiştir. Kürt halkına yönelik gerçekleşen katliam saldırılarına ve Önder Apo üzerinde uygulanan tasfiye ve imha politikalarına karşı Devrimci Halk Savaşı’nın başladığı 2011 yılında Efrin’den Kürt Özgürlük Mücadelesine katılan Şiyar yoldaşımız, katıldığı ilk günden itibaren, ülkesine ve yoldaşlarına olan derin bağlılığı, Önder Apo’nun felsefesini yaşamsallaştırma ve hayata geçirme mücadelesinin bir neferi olmuştur. Yaşamda sorumluluk bilinci ile kendini geliştirmeye ve yoldaşlarını kendisi ile birlikte geliştirmeye açık olan Şiyar yoldaşımız, yaşamdaki sorumluluk bilinci, emekçiliği, fedakarlığı ve cesareti ile arkadaşları arasında örnek alınan bir yoldaş haline gelmiştir. Dönemin ruhunu iyi okuyan bir militan olarak dönem görevlerine sahip çıkan ve büyük bir sorumluluk ile kendisini yeni savaş dönemine hazırlayan ve bu uğurda profesyonelliği esas alan Şiyar yoldaşımız, halk ve hareket olarak içerisinde bulunduğumuz sürece cevap olmanın çabası içerisine girerek dönemin militan duruşunu sergilmiştir.

Başta Araz, Özdenç ve Mamo ailelerimiz olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkının başı sağolsun diyor, şehitlerimizin amacı olan özgürlük mücadelesini zaferle taçlandıracağımızın sözünü veriyoruz."