HPG, şehit düşen 2 gerillanın kimliğini açıkladı-YENİLENDİ

Şırnak’ta 18 Eylül 2019’da şehit düşen 2 gerillanın kimliğini açıklayan HPG, “Kandil ve Tirej yoldaşımız şehadete ulaşana kadar da büyük bir inançla özgürlük mücadelesinde, yeni dönemin öncüleri olmayı başarmışlardır” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, şehit düşen 2 gerillaya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“29 Eylül 2019 tarihli açıklamamızda, 17 Eylül günü saat 18.30’da işgalci TC ordusunun Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Kato Marinos bölgesine bağlı Mezra Marinos alanında bir operasyon başlattığını ve operasyon sonucunda 2 arkadaşımızın şehadete ulaştığı bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştık. Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Kandil Berxwedan
Adı Soyadı: Müslüm Mahmud
Doğum Yeri: Kırmanşah
Anne - Baba Adı: Rewşen – Mahmut
Şehadet Tarihi ve Yeri: 18 Eylül 2019 / Beytüşşebap

Kandil – Müslüm Berxwedan

Kod Adı: Tirej Zagros
Adı Soyadı: Ercan Taş
Doğum Yeri: Hakkari
Anne - Baba Adı: Fatma – Abdullah
Şehadet Tarihi ve Yeri: 18 Eylül 2019 / Beytüşşebap

 

İşgalci güçler Kürt halkına yönelik yürüttüğü katliam ve soykırım savaşına karşı, Kürdistan gerillası en zorlu şartlarda büyük bir irade ve fedai ruhla kahramanlık destanına imza atmaktadırlar.

Kandil ve Tirej yoldaşlarımız da Kürdistan’ın farklı parçalarından özgürlük mücadelesinin fedai militanları olmuş ve daha genç yaşlarda düşmanın halkımıza karşı yürüttüğü soykırım politikaların farkına vararak, yönünü mücadele alanlarına vermiştir. Katıldıkları günden itibaren her zaman büyük bir özveriyle tüm görevlerini başarıyla yerine getirmişlerdir.

Kandil ve Tirej yoldaşlarımız görev yürüttükleri her alanda fedakarlığı ve çalışkanlığıyla bilinen yoldaşlarımız olmuş, her zaman Kuzey Kürdistan’da mücadele vermenin ısrarında olan Kandil ve Tirej yoldaşımız şehadete ulaşana kadar da büyük bir inançla özgürlük mücadelesinde, yeni dönemin öncüleri olmayı başarmışlardır.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın başta ailesi olmak üzere yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor ve şehit yoldaşlarımızın bize devrettiği mücadeleyi zafere ulaştırmanın sözünü veriyoruz.”