HPG: Türk ordusu kasıtlı ve sistematik olarak sivilleri hedefliyor

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), işgalci Türk ordusunun Güney Kürdistan topraklarında kasıtlı ve sistematik bir şekilde sivilleri hedeflediğini belirtti.

Yazılı bir açıklama yapan HPG-BİM; “İşgalci TC ordusu 26 ve 27 Ocak günleri Güney Kürdistan topraklarında bulunan Duhok’un Akre ilçesine bağlı Çemşeritke köyü ve Zêbar dağı alanını bombalamıştır” dedi.

Bir kişinin hayatını kaybettiği bu saldırıya ilişkin açıklamada şu detaylar yer aldı: “Katliamcı TC ordusunun bölgede bağ ve bahçelerine giden sivilleri insansız hava araçlarının koordinesi ile sistematik ve bilinçli bir şekilde hedeflemesi sonucu Seid Hebib Sirani isimli sivil bir vatandaş şehit düşmüş, Nizar Haci Şeban isimli bir sivil ise ağır yaralanmıştır.”

Türk devletinin Güney Kürdistan’ı tamamen işgal etmeyi planladığını belirten HPG-BİM, sivillere yönelik saldırıların da kasıtlı ve sistematik olduğunu kaydetti.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “İşgalci TC ordusu Güney Kürdistan’ı tamamen işgal etmeyi planlamakla beraber halkımıza ve değerlerine alçakça bir şekilde saldırmaktadır. Katliamcı Türk devleti işgal girişimleri ile beraber elinde bulundurduğu son savaş teknolojisi ile de sivil yurttaşlarımızın yaşadığı bölgeleri planlı bir şekilde hedeflemektedir. Bu saldırıda hedeflenen insanlarımız yıllarca bu topraklarda yaşamakta olup, yaşamlarını devam ettirmek için bağ ve bahçesine giden insanlardır. Kürtlere ölümden başka bir şeyi reva görmeyen faşist TC devleti, bu saldırılara gerekçe olarak Kürdistan Özgürlük Gerillasını göstererek yaptıkları bu katliamları meşrulaştırmaya çalışmaktadırlar. Saldırının gerçekleştirdiği yerde gerillamızın herhangi bir hareketliliği söz konusu değildir.

Kürdistan Halk Savunma Güçleri olarak sivil insanlarımızı bilinçli hedefleyerek katleden işgalci TC ordusundan en ağır bir biçimde hesap sorulacağı bilinmelidir. Bu temelde yaşanan bu alçakça saldırıda şehit düşen Seid Hebib Sirani yurttaşımızın ailesine baş sağlığı dilerken, yaralanan yurttaşımıza da acil şifalar iletiyoruz.”