HPG: Yiğitçe savaştılar, kahramanca şehadete ulaştılar

Şehit düşen 3 gerillanın kimliklerini açıklayan HPG, “Her şeylerini feda ederek tüm yaşamlarını halkların varlık ve özgürlük davasına adadılar. Dervişane yaşadılar, fedaice mücadele ettiler, yiğitçe savaştılar ve kahramanca şehadete ulaştılar” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi yaptığı yazılı açıklamada şehit düşen 3 gerillaya ilişkin şunları belirtti:

“Kürdistan Özgürlük Mücadelesi, ölümsüz şehitlerimizin emek ve kanlarıyla yaratılmış kesintisiz bir özgürlük yürüyüşüdür. Tarih boyunca zulme karşı direnenlerin yarattığı onurlu insanlık mirası, Önder Apo felsefesiyle Kürt halkı somutunda yeniden can bulmuştur. Kürdistan’da en sert ve insanlık dışı saldırıların yürütüldüğü, halkımızın kendisini inkâr etme noktasına getirildiği bir dönemde tarihin akışını değiştiren Önder Apo ve takipçileri tarihte benzerine güç rastlanır bir cesaret örneği sergilemişlerdir. Bir avuç devrimciyle başlayan özgürlük yürüyüşü bugün milyonların özgürlük hedefine kilitlendiği ve ezilen halkların umudu haline geldiği bir harekete dönüşmüştür. Adım adım ve bin bir zorlukla örülen mücadelemiz ve yaratılan kutsal değerler, akın akın saflara akan Kürdistan’ın en yiğit ve fedakâr evlatlarının damla damla akan kanlarının meyvesi olmuştur.

Kürt ve Arap halkının en seçkin ve değerli evlatları olan Ahmed, Cemil ve Rûbar yoldaşlarımız Ortadoğu halklarının birlikteliği, özgürce ve eşitçe yaşaması için canlarını ortaya koydular. Her şeylerini feda ederek tüm yaşamlarını halkların varlık ve özgürlük davasına adadılar. Dervişane yaşadılar, fedaice mücadele ettiler, yiğitçe savaştılar ve kahramanca şehadete ulaştılar. Fedai ruh ve militanca yaşamın en seçkin örneklerinden olan Ahmed, Cemil ve Rûbar yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere bütün Kürt ve Arap halkımıza baş sağlığı diliyor ve yoldaşlarımızın mücadelesini zaferle taçlandıracağımızın sözünü bir kez daha yeniliyoruz.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın sicil bilgileri şu şekildedir:

Kod Adı: Ahmed Rûbar
Adı Soyadı: Mehmet Erdoğan
Doğum Yeri: Agirî
Anne – Baba Adı: Fatma – Hüsnü
Şehadet Tarihi ve Yeri: 
Mayıs 2022 / Medya Savunma Alanları

 

Kod Adı: Cemil Cûdî
Adı Soyadı: Mehmet Taha
Doğum Yeri: Dêrazor
Anne – Baba Adı: Yusra – Zekeriya
Şehadet Tarihi ve Yeri: Mayıs
 2022 / Medya Savunma Alanları

Cemil – Mehmet Taha

Kod Adı: Rûbar Batman
Adı Soyadı: Ömer Orhan
Doğum Yeri: Êlih
Anne – Baba Adı: Seyran – Mahsun
Şehadet Tarihi ve Yeri: Haziran
 2021 / Medya Savunma Alanları

 

AHMED RÛBAR

Ahmed Rûbar yoldaşımız Özgürlük Mücadelemizi lise yıllarında tanımaya başlamış ve tanıdığı ilk günden itibaren özgürlük arayışçıları saflarına katılmıştır. Ezilen halkımızın serhildanlarla mücadeleye aktif katıldığı ve gerillayı kentlerden selamladığı keskin mücadele günlerinde, sömürgecilere karşı halkımızın özgürlük umudundan yana tutum alan yoldaşımız, büyük bir enerjiyle çalışmalara katılmıştır. 1988-1990 sürecinde vekil öğretmenlik yaptığı dönemde ERNK (Eniya Rizgariya Netewa Kurdistan) çalışmalarında yer almış ve halkımızın bilinçlenerek saflara katılmasında büyük rol oynamıştır. Yürüttüğü çalışmalar sırasında işgalcilere esir düşen yoldaşımız, bir süre Erzîngan (Erzincan)’da sömürgecilerin zindanında kalmıştır. Genç yaşına rağmen büyük bir direniş birikimi ve bilincine sahip olan yoldaşımız, işgalcilere hiçbir koşul altında boyun eğmemiştir. TC zindanlarından çıkar çıkmaz içinde çocukluk arkadaşının da bulunduğu bir grupla 1991 yılında gerilla saflarına katılmıştır.

Xakurkê’de yeni savaşçı eğitimini alan yoldaşımız, Botan’a geçmiş ve gerillanın kıblesi olan Botan’ın birçok alanında gerillacılık yapmıştır. Birlikte saflara katıldığı yoldaşlarının şehadeti Ahmed yoldaşımız üzerinde büyük bir etki yaratmış ve şehitlerimizin anılarına bağlı kalarak mücadelesini yükseltmeyi esas almıştır. Botan’da edindiği ilk gerillacılık deneyiminden sonra 1997 yılında Önderlik Sahası’na geçen yoldaşımız, güneşin sofrasına konuk olmuş ve kendisini yeniden yaratmıştır. 9 ay Önder Apo’nun yanında kalarak Önderlik Felsefesi’ni özümsemek için büyük bir yoğunlaşma yaşamıştır. Önderlik Sahası’nda geçirdiği dönemi hayatının dönüm noktası olarak tanımlayan ve o günlerin anılarını hiç unutmayan Ahmed yoldaşımız, Önderliği özellikle yeni yoldaşlarına tanıtmak için her zaman çaba içerisinde olmuştur. Aldığı Önderlik eğitimini bütün devrimci yaşamının temeli haline getiren yoldaşımız, soluk soluğa yürüttüğü devrimci yaşantısı boyunca Önder Apo’nun emsalsiz emeklerine layık olmaya çalışmıştır.

Önderlik Sahası’nda aldığı eğitimden sonra büyük bir heyecan ve moralle uzun yıllar mücadele yürüttüğü ve işgalci TC ordusuna ağır darbeler vurduğu kadim Zagros alanına geçmiştir. Zagroslar’ı karış karış gezerek gerillacılık yapan ve gittiği her alanda işgalcilere karşı gerçekleştirilen eylemlerde en ön saflarda yerini alan Ahmed yoldaşımız, büyük bir aşkla Zagroslar’a bağlanmıştır. Yıllarca en zor koşullar atında gerillacılık yürüterek halkımızın özgürlük hayallerini gerçekleştirmek için büyük bir çaba sarf eden yoldaşımız, yüzlerce savaşçı ve onlarca komutan yetiştirmiştir. Samimi, emekçi ve dürüst kişiliğiyle gittiği her alanda parti çizgisini temsil etmiş ve üzerine düşen öncülük misyonunu layıkıyla yerine getirmiştir.

Yetkin bir komutana dönüşen Ahmed Rûbar yoldaşımız, 2006 yılında Bakurê Kurdistan’a yönelmiş ve Serhad bölgesine geçmiştir. Doğup büyüdüğü topraklara yetkin bir özgürlük savaşçısı ve komutanı olarak geri dönen yoldaşımız, sonsuz bir sabır ve büyük bir iradeyle başarılı gerillacılık pratiğini devam ettirmiştir.

Xakurkê, Zap, Avaşîn, Garê, Metîna başta olmak üzere nerdeyse Kürdistan’ın her karış toprağını gerilla olarak arşınlayan yoldaşımız, genç gerilla yoldaşlarına tecrübelerini aktararak onların yetkinleşmesi için büyük bir çaba göstermiştir. Yeni dönem gerillacılığını şahsında somutlaştıran ve pratik öncülüğü yapan Ahmed Rûbar yoldaşımız, farklı yerlerde üstlendiği eyalet komutanlığı görevini de üstün bir başarıyla yerine getirmiştir. Şehitler çizgisinin takipçisi ve yoldaşların yoldaşı olan ölümsüz komutanımız Ahmed Rûbar yoldaşımızın takipçisi olduğu ve emek vererek güçlendirdiği mücadele geleneğimiz büyüyerek özgür yarınların garantisi olacaktır.

CEMİL CÛDÎ

Cemil yoldaşımız, Dêrazor’da dünyaya gelmiş, zulme karşı her zaman direnen ve emeğiyle geçinen bir ailede büyümüştür. Yaşadığı topraklara bağlı olan bir Arap genci olarak insanlık düşmanı DAİŞ çetelerinin baskılarına boyun eğmeyerek mücadele eden Cemil yoldaşımız, Arap gençlerini de mücadele saflarına çekmiştir. Bir süre DAİŞ zindanlarında esir tutulan yoldaşımız, çıktıktan sonra daha kararlı bir şekilde direnişini sürdürmüştür. Bu süreçte bütün güçlerin korkudan diz çöktüğü DAİŞ karşısında Önder Apo felsefesiyle savaşan ve yaşayan özgürlük savaşçılarını tanıyan Cemil yoldaşımız, çekinmeden mücadele saflarına katılmıştır. Hem Kürdistan halkının hem de Arap halkının özgür geleceğinin Önder Apo felsefesiyle sağlanabileceğini gören yoldaşımız, Önderliği daha iyi anlamak ve pratiğe aktarmak için sürekli bir çaba içerisinde olmuştur.

DAİŞ çetelerine karşı yürütülen savaşta en ön cephede yerini alarak adeta savaşta pişen Cemil yoldaşımız, Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’nin halkların kardeşliği ve birlikte yaşam çizgisinin takipçisi olarak 2018 yılında Kürdistan’ın özgür dağlarına yönelmiştir. Büyük bir heyecanla gerilla yaşamına katılan yoldaşımız, PKK yoldaşlığının ayrılmaz bir parçası olmuş, partimiz PKK’nin ve Önder Apo’nun sarsılmaz iradeye sahip bir militanı olmuştur. Enternasyonal ruhun temsilcisi olarak Kürt ve Arap halklarının kadim Mezopotamya topraklarında ortak yaşam çizgisinde buluşmasının somut örneği olmuştur. Kısa sürede nitelikli bir gerillaya dönüşen ve komutanlaşma yolunda büyük bir aşama kaydeden yoldaşımız, gittiği her alanda devrim görevlerini başarılıyla yerine getirmiştir. Hakların kardeşliği şiarının temsilci ve Önder Apo felsefesinin yiğit militanı Cemil yoldaşımızın mücadelesi her zaman önümüzü aydınlatacaktır.

RÛBAR BATMAN

Êlih’in derin yurtsever kültürü içerisinde doğup büyüyen Rûbar yoldaşımız özgürlük mücadelesini aile ortamında tanımaya başlamıştır. Yakın çevresinden gerilla saflarına katılıp şehit düşenler olmuştur. Bu, Rûbar yoldaşın erkenden mücadeleden etkilenmesine neden olmuş, düşman gerçeğini bilince çıkarma, halkına uygulanan zulme tanık olma durumunu ortaya çıkartmıştır. 2015-2016 yıllarında gelişen Özyönetim Direnişi tüm Kürdistan’ı etkisine aldığı gibi Rûbar yoldaşımızı da daha köklü arayışlara sevk etmiştir. Êlih’te iki arkadaşın işgalci Türk devletinin saldırıları sonucu şehit düşmesini kabullenemeyen Rûbar yoldaşımız, 2016 yılında Xerzan’da gerilla saflarına katılmıştır.

Temel eğitimini Garê alanında gören Rûbar yoldaş başarılı bir gerilla olmak üzere Avaşîn alanına geçmiştir. Mamreşo alanında uzun süre altyapı çalışmalarında emek vererek bugün düşmana geçit vermeyen savaş tünellerinin geliştirilmesine emek, fedakarlık, coşku ve kararlılığıyla önemli katkılarda bulunmuştur.Birliklerde belli bir tecrübe kazandıktan sonra dönemin etkin savaş tarzını yakalamak, düşmana ağır darbeler vuracak taktikleri edinmek üzere suikast ve operasyon okullarında eğitimlere katılan Rûbar yoldaşımız her yönüyle kendisini sürecin gerektirdiği militan duruşa kavuşturmak için eşsiz bir çabanın sahibi olmuştur. Önderlik felsefesi temelinde kendini eğitmek, Apocu fedai militan çizgisine ulaşmak, bu temelde dönemin görevlerini üstlenmek Rûbar yoldaşımız için temel yoğunlaşma olmuştur. Coşkulu, kararlı, devrime olan yüksek inancıyla girdiği mücadele ve direniş ortamlarında etkili olmayı başaran, yoldaşlarının sevgisini kazanan biri olmuştur. Kapitalist modernite sömürgeciliği ve işgalci Türk devletinin saldırılarının ancak Apocu fedai ruhu esas alan bir katılım ile kırılabileceğini bilince çıkarmıştır. Bu nedenle de fedailer ordusunun aktif bir üyesi olmak isteyen Rûbar yoldaşımız şehit düştüğü ana kadar devrimin her görevine büyük bir kararlılıkla koşan ısrarlı bir pratiğin sahibi olmuştur. Genç yaşına büyük yaşamları sığdırmayı başarabilen Rûbar yoldaşımız Haziran 2021 tarihinde işgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanların’a dönük gerçekleştirdiği saldırısı sonucu ölümsüzler kervanına katılmıştır. Mücadele arkadaşları olarak Rûbar yoldaşımız şahsında tüm devrim şehitlerini saygı ve minnetle anıyor, hayallerini gerçekleştirme, faşist soykırımcı düşmandan mutlaka hesap soracağımızın sözünü veriyoruz.”