HPG: Zafere giden yolumuzu aydınlattılar

Govendê’de şehit düşen 4 gerillanın kimliklerini açıklayan HPG, “Delil, Nalin, Rodi ve Şoreş yoldaşlarımız, sarsılmaz ve yılmaz bir iradeyle geliştirdikleri mücadele ile zafere giden yolumuzu aydınlatmışlardır” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi geçen yıl Govendê’de şehit düşen gerillaların kimlik bilgilerini açıkladı.

“4 Kasım 2020 günü Avaşin bölgesine bağlı Govendê alanında güçlerimiz ile işgalciler arasında çatışma çıkmıştır. Yaşanan çatışmada işgalcilere ağır darbeler vuran Delil, Nalin, Rodi ve Şoreş yoldaşlarımız büyük bir kahramanlıkla savaşarak şehitler kervanına katılmışlardır” denilen açıklamada şunlar belirtildi:

“İşgalci devletler yıllarca Kürt halkını özüne yabancılaştırılarak ve birbirlerine karşı kırdırtarak işgal ve sömürü sistemlerini günümüze kadar sürdürmüşlerdir. Yıllarca ulusal düzeyde direnişi örgütlemeye çalışan devrimciler işgalcilerin ve işbirlikçi çetelerin birincil hedefi olmuşlardır. Türlü komplo ve vahşi yöntemlerle öncü devrimciler katledilmişlerdir. Her türlü ahlaktan yoksun bu çete sistemini ortadan kaldırmanın çözümü işgalciliğin ve işbirlikçiliğin karakterini anlamakla ve geçmiş direnişlerden ilham almakla fakat hiçbir zaman benzer tarzda mücadele yürütmemekle mümkün olabilirdi.

Önder Apo’nun çıkışının Kürt ve Kürdistan tarihinde büyük bir milat olmasının ve tarihi bir direnişin olarak gelişmesinin temel etkenlerinden biri de tarihi doğru okuması, Kürt toplumsallığını ve kişilik karakterini doğru çözümlemesidir. PKK öncülüğündeki yarım asırlık Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’nin ve emsalsiz direnişinin büyük değerler yaratarak zafere doğru ilerlemesi bunun en büyük kanıtıdır. Kürdistan’da halklaşarak büyük bir hakikat haline gelen Önder Apo’nun mücadele tarzı ve yaşam felsefesi Kürdistan’da yaşam tarzı haline gelmiştir. Her geçen gün keskinleşen direniş çizgisi artık Kürdistan’la sınırlı kalmayarak başta Ortadoğu olmak üzere tüm ezilen halklar için büyük bir umut kaynağı olmakla beraber mücadele ve zafer perspektifini de sunmaktadır.

PKK’nin yenilmez tarzı ve yaşam ölçüleriyle mücadele eden Kürdistan Özgürlük Gerillası soylu özgürlük davamıza öncülük etmektedir. Kürdistan’ın tüm parçalarına dönük dayatılan soykırım uygulamalarına, işgal ve sömürü sistemine karşı Kürt halkının yiğit evlatları her türlü imkansızlığı ve zorlu mücadele koşullarını alt ederek işgalcileri defalarca hezimetlere uğratarak soykırım ve sömürü düzenini boşa çıkarmışlardır. Kuşkusuz bu kadar büyük bir direniş Apocu militan fedailerin sarsılmaz kararlılığı ve efsanelerle dolu direnişi sonucunda yaratılmıştır.

DESTANSI BİR DİRENİŞLE MÜCADELE TARİHİNE GEÇTİLER

Kürdistan mücadele tarihinde destanların yazıldığı, kahramanlıkların sergilendiği ve efsanelerin yaratıldığı bir yer de Zagros dağları olmuştur. Zagroslar’da düşmanın uykularını kaçıran, yüreğine korku salan, psikolojisini harap eden, dönemin tarz ve taktiğini pratikte profesyonel bir şekilde hayata geçiren nice destansı direnişler Kürdistan Özgürlük Gerillası tarafından yazılmıştır. Bu destanlardan birini de yazarak mücadele tarihine geçen Delil, Nalin, Rodi ve Şoreş yoldaşlarımız olmuşlardır. Mücadeledeki emekleriyle, direniş cephesindeki performanslarıyla, yeni dönem gerilla çizgisindeki başarılı eylemleriyle ardıllarına büyük bir direniş mirası bırakmışlardır. Zagroslar’da Reşitlerin, Piranların, Rojinlerin ve Medenilerin takipçileri olarak büyük bir kahramanlıkla işgalcilerin heveslerini kursaklarında bırakmış, modern gerilla mücadelemizin öncüleri olmuşlardır.

Zagroslar’da yapılan birçok eyleme öncülük eden Delil, Nalin, Rodi ve Şoreş yoldaşlarımız Kürt halkının yurtsever direnişçi kültürünü Önder Apo’nun tarz ve üslubunu kişiliklerinde mücadele tarzı haline getirerek sarsılmaz bir iradeye dönüştürmüşlerdir. Her an görev ve sorumluluk bilinciyle mücadele içerisinde olan yoldaşlarımız, Apocu fedai militan sorumluluk anlayışıyla tüm görevlerini büyük bir başarıyla yerine getirmişlerdir. Delil, Nalin, Rodi ve Şoreş yoldaşlarımız, sarsılmaz ve yılmaz bir iradeyle geliştirdikleri mücadele ile zafere giden yolumuzu aydınlatmışlardır.

Başta şehit yoldaşlarımızın değerli ailelerine ve tüm yurtsever Kürdistan başsağlığı diliyor, kahraman şehitlerimizin mücadele mirasının ve anılarını gerçekleştirmenin yaşam gerekçemiz olduğunu belirtiyoruz. Mücadelemiz zafere ulaşana dek kesintisiz devam edecektir."