HPG: Zaxo katliamının intikamı için eylemler gerçekleştirildi

Kürdistan Özgürlük Gerillası, işgalci Türk devletinin Zaxo’da gerçekleştirdiği katliamın intikamı için eylemler düzenledi. Eylemlerde 4 işgalci cezalandırılırken, 2 mevzi, 1 dron ve 1 mobesse kamera imha edildi, 1 zırhlı araç da darbelendi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, “Kurdistan Özgürlük Gerillası tüm ezilen halkların umudu haline gelen destansı mücadelesini kesintisiz sürdürmektedir. Gerilla güçlerimiz soykırımcı Türk devleti tarafından Zaxo’da katledilen 9 günahsız insanın intikamı için halkların kardeşliği adına bir dizi eylem gerçekleştirmiştir. Hareketli timlerimizin gerçekleştirdiği bu eylemler sonucunda; en az 4 işgalci cezalandırılmış, 1 işgalci yaralanmış, 2 mevzi, 1 dron ve 1 mobesse kamera sistemi imha edilmiş ve 1 zırhlı araç da darbelenmiştir.

Güçlerimizin direnişini kıramayan savaş suçlusu Türk ordusu, Direniş Alanları’ndaki savaş mevzilerini 5 kez kimyasal silah ve patlayıcılar, 11 kez savaş uçakları, 33 kez saldırı helikopterleri ve onlarca kez de ağır silah, obüs ve havanlarla bombalamıştır. Her türlü savaş tekniğini kullanarak, yasaklı kimyasal silahlara başvurarak mevzi ve tünellerdeki yoldaşlarımıza saldıran Türk ordusu sonuç alamayınca, bu sefer de zırhlı araç ve kepçelerle direniş mevzilerine saldırmaya başlamıştır. Fakat işgalci Türk ordusu hangi tekniği kullanırsa kullansın, Apocu fedai ruh ve iradeyi asla kıramayacaktır” dedi.

Gerçekleştirilen eylem ve yapılan saldırıların ayrıntıları şöyle:

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

23 Temmuz’da Şikefta Birîndara’daki savaş mevzilerini bombalamak için işgalciler tarafından gönderilen 1 dron güçlerimizce vurulmuş ve imha edilmiştir.

23 Temmuz saat 06:00’da Şikefta Birîndara Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen zırhlı 1 araç güçlerimizce sabotaj taktiğiyle vurularak darbelenmiştir.

23 Temmuz saat 12:30’da Şikefta Birîndara Direniş Alanı’na işgalciler tarafından yerleştirilen 1 mobesse kamera sistemi, YJA Star güçlerimizce imha edilmiştir.

23 Temmuz saat 12:30’da Şikefta Birîndara Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerini kepçe aracıyla yıkmak isteyen işgalciler, ağır silahlarla vurulmuştur. Güçlerimizin bu eylemiyle darbelenen kepçe aracı, savaş mevzileri çevresinden uzaklaşmak zorunda kalmıştır.

23 Temmuz saat 19:30’da Şikefta Birîndara Direniş Alanı’ndaki işgalci mevzileri ağır silahlarla vurulmuş ve 1 mevzi imha edilmiştir. 

24 Temmuz saat 05:30 ve 06:00’da Çemço Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler, güçlerimizce vurulmuştur. Bu eylemlerin sonucunda 1 işgalci cezalandırılmış, 1 işgalci de yaralanmıştır.

Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde;

22 Temmuz saat 21:40’ta Girê Amediyê Direniş Alanı’nı bombalamak isteyen saldırı helikopterleri ateş altına alınmıştır. Güçlerimizin müdahalesinden sonra helikopterler alandan uzaklaşmak zorunda kalmışlardır.

22 Temmuz saat 22:40’ta Girê Amediyê Direniş Alanı’na indirme yapmak isteyen Skorsky helikopterleri hareketli timlerimizce vurulmuş, bu helikopterler indirme yapamadan alandan uzaklaşmak zorunda kalmışlardır.

23 Temmuz 12:40 ve 17:15 saatlerinde Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler, güçlerimiz tarafından sabotaj taktiğiyle vurularak darbelenmiştir.

23 Temmuz saat 19:05’te Girê FM Direniş Alanı’ndaki işgalciler, hareketli YJA Star timlerimizce suikast taktiğiyle vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

23 Temmuz saat 23:40’ta Metîna’da bulunan işgalci TC ordusuna ait Kanî Masî karakolu, YJA Star hareketli timlerimizce vurulmuştur. Gerçekleştirilen bu eylemde hedeflenen mevzi imha edilmiş ve içindeki 2 işgalci cezalandırılmıştır. 

İşgalci TC ordusunun kimyasal silah ve patlayıcılarla gerçekleştirdiği saldırılar;

23 Temmuz’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri 5 kez kimyasal silah ve patlayıcılarla bombalanmıştır.

İşgalci TC ordusunun obüs, tank, helikopter ve savaş uçaklarıyla gerçekleştirdiği saldırılar;

23 Temmuz’da Girê Amediyê, Girê Cûdî, Girê FM, Girê Hakkarî, Saca ve Şikefta Birîndara Direniş Alanları üzerinde dron hareketliliği gözlemlenmiştir.

23 Temmuz’da Garê’deki Gundê Sêdarê, Gundê Mêranê ve Kanîsarkê alanı ile Girê Amediyê, Saca, Sîda ve Girê Cûdî Direniş Alanları 11 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

22 ve 23 Temmuz’da Girê Amediyê, Girê Cûdî, Karker ve Kurojahro Direniş Alanları 33 kez saldırı helikopterleriyle bombalanmıştır.

23 Temmuz’da Çemço, Girê Amediyê, Girê Cûdî, Girê FM ve Girê Hakkarî Direniş Alanları ağır silah, obüs ve havanlarla onlarca kez bombalanmıştır.”