HSM’den kutlama mesajı

Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanlığı, Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi ve Şikefta Birîndara Direniş Alanı’ndaki tüm komutan ve savaşçılara kutlama mesajı gönderdi.

Halk Savunma Merkezi(HSM) Karargah Komutanlığı mesajında şunlar belirtildi:

“İşgalci Türk ordusunun Medya Savunma Alanları’na dönük başlattığı son kapsamlı işgal harekatı bugün itibariyle 105. gününü geride bırakmıştır. Bu işgal saldırıları, Kürdistan Özgürlük Gerillası tarafından tarihi bir direnişle karşılanmıştır. Bu kutsal direnişin ilk cephesi, fedai Apocu ruhla savaşarak işgale ve işgalciye geçit vermeyen Zap Eyaletimizin cesur komutan ve savaşçıları tarafından örülmüştür. NATO’nun sınırsız teknik desteğiyle saldıran işgalcilere karşı güçlerimizin geliştirdiği direniş ve zafer çizgisindeki yürüyüşü bir kez daha gerillanın yenilmezliğinin kanıtı olmuştur.

Şikefta Birîndara Direniş Alanı’ndaki siz komutan ve savaşçı arkadaşlarımız, sarsılmaz bir iradeyle, bütün saldırılara karşı direnip yeni dönemin zengin gerilla taktiklerini iç içe kullanarak işgalci TC ordusuna büyük darbeler vurdunuz. İşgalci Türk ordusu savaş uçakları, saldırı helikopterleri, havan, obüs ve yasaklı kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği binlerce saldırıya rağmen çelikten iradeyle örülmüş direnişinizin duvarlarına çarparak boşa çıkmıştır. Sadece düşman saldırıları ustalıkla boşa çıkarılmamış, aynı zamanda hareketli timlerin ve savaş tünellerindeki siz yoldaşların aktif eylemselliği, yüksek cesareti ve zafer taktiklerini başarıyla uygulama kabiliyeti düşmana ağır darbeler vurmuştur.

30 Mayıs günü düşürdüğünüz saldırı helikopterinin ardından, 24 Temmuz günü yine Şikefta Birîndara Direniş Alanı’nda bir Skorsky helikopteri vurularak düşürülmüştür. Ardından 25 Temmuz günü alandaki işgalciler hareketli timlerimizce sızma taktiğiyle iki koldan hedeflenerek büyük bir başarıyla vurulmuş, 1 tank imha edilmiş ve en az 5 işgalci cezalandırılmıştır. Savaş tünellerine saldırmak isteyen işgalcilere karşı gerçekleştirilen bu başarılı eylemler, şahince vuruş tarzının en somut örnekleri olmuştur.

Gerçekleştirilen bu başarılı eylemlerin sonuç alıcı askeri niteliğinin yanında soykırımcı Türk devletinin Zaxo’ya bağlı Perex’te masum sivilleri hedefleyen insanlık dışı saldırısının cevabı olması Özgürlük Gerillası’nın bütün Orta Doğu halklarının meşru savunma gücü olduğunu göstermiştir. Aynı zamanda sömürgeci Türk devletinin 24 Temmuz 2015’te halkımıza ve hareketimize yönelik başlattığı soykırım saldırılarının yedinci yılını doldurduğu bir tarihte gerçekleştirilen bu eylemler, Kürdistan halkının varlık ve özgürlük davasını tasfiye etme çabalarının beyhude olduğunu da bir kez daha kanıtlamıştır.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi kapsamında Şikefta Birîndara Direniş Alanı’nda yaratıcı taktiklerle gerçekleştirilen bu başarılı eylemlerde emeği geçen, zorlu şartlarda üstün bir iradeyle direnen bütün komutan ve savaşçı yoldaşları göstermiş oldukları üstün performanstan ve başarılarından dolayı kutluyoruz. Şikefta Birîndara Direnişçileri başta olmak üzere Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi’nde yer alarak fedaice savaşan ve adım adım zafere yürüyen tüm arkadaşları sevgiyle selamlıyor ve başarılarının devamını diliyoruz.”