HSM, Heftanîn Eyalet Komutanlığı’nı kutladı

Halk Savunma Merkezi (HSM) Karargah Komutanlığı, Türk işgal güçlerine ağır darbeler vuran Heftanîn Eyalet Komutanlığı’nı kutladı.

HSM Karargah Komutanlığı yazılı mesajında, özellikle 8 Ağustos günü Pirbula alanında Türk işgal güçlerine karşı gerilla tarafından yapılan eylemlere dikkat çekti.

HSM’nin Heftanîn Eyalet Komutanlığı’na yönelik mesajı şöyle:

“Sömürgeci faşist Türk devletinin 16 Haziran tarihinde Heftanin bölgesine yönelik başlattığı işgal saldırılarına karşı şimdiye kadar güçlerinizin geliştirdiği direniş düşmana ağır kayıplar verdirmiştir. Dönemin tüm teknolojik araçlarını kullanarak Heftanin’i işgal etmeye çalışan faşist güçlere karşı en son 8 Ağustos günü Pirbula alanında düşmana ağır darbelerin vurulduğu geniş kapsamlı eylemler başarılı ve taktiksel olarak düşmanı yenilgiye uğratmıştır.

Geliştirilen eylemlerde 15 Ağustos Atılımı’nın ruhu ile düşmana karşı geliştirilen eylemlerde Warşin ve Sorxwin yoldaşların öncülüğünde düşmana ağır darbelerin vurulması önemli bir başarıdır.

Düşman güçlerini tamamen çembere alıp hareketsiz bırakan ve gelen destek birlikleriyle helikopterleri darbeleyen güçleriniz, Heftanin direnişini üst bir boyuta taşımıştır. Apocu fedai ruhla demokratik modernite gerillasının savaş taktiğine uygun olarak geliştirilen bu kapsamlı eylemler zincirinde sağlanan başarılardan dolayı başta komutanlığınızı ve bütün bu direnişlerde emeği geçen yoldaşlarla birlikte tüm eyalet güçlerini kutluyor, yürütmekte olduğunuz bu tarihi direnişte başarılarınızın devamını diliyoruz.

Kürdistan’da halkımızı ve halkımıza ait tüm değerleri yok etmeye çalışan faşist TC devleti, kendi faşist rejimini ayakta tutmak adına her türlü kirli yöntemi devreye koymaktadır. En son geliştirilen eylemlerde büyük kayıplar veren işgalci devlet, kayıplarını gizlemekte ve psikolojik savaş yöntemleri ile gerçeklikleri çarpıtmaya çalışmaktadır. Faşist rejimin savunma bakanı aldıkları ağır darbe ardından hemen Pirbula bölgesinde zafer kazandıklarını belirtmiş ve verdikleri ağır kayıpların üzerini yalanları ile üstünü kapatmaya çalışmıştır. Savaşın gerçek sonucunu Türkiye halkından gizleyen bu korkak zihniyetin gerçekleştirdiği suçlar ve halklarımıza karşı uyguladıkları faşizan uygulamalar ile uydurdukları yalanlar; mücadelemiz ve halkların mücadelesi ile tamamen gün yüzüne çıkacaktır.

Bu temelde Heftanin’de yürütülen mücadelede taktik zenginlik ve profesyonel yaratıcılıkla düşmanın tekniğini boşa çıkaran, düşmana ağır darbeler vuran demokratik modernite gerillasının zafere ulaşacağı kesindir. Düşmanın tüm saldırılarını yüksek dikkat, büyük titizlik ve kendini koruyarak düşmana darbe vurma temelinde boşa çıkarılacağı ve Cenga Heftanin Hamlesi’nin 15 Ağustos Atılımı’nın ruhu ile bütünleşerek Büyük Komutan Agit yoldaşın savaşçıları olarak tarihi bir zafere yakalanacağı inancıyla tüm yoldaşları sevgi ve saygıyla selamlıyor, en içten duygularla sizlere üstün başarılar diliyoruz.”