Iğdır’da suikast ve sabotaj eylemi: 3 asker öldürüldü

Serhat Eyaleti’nde devam etmekte olan Devrimci Zafer Hamlesi kapsamında suikast ve sabotaj eylemi gerçekleştirdi.  Eylemde tespit edilen 3 asker öldürüldü.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Iğdır’daki eyleme ilişkin ayrıntıları paylaştı.

HPG açıklaması şöyle:

“Serhat Eyaleti’nde devam etmekte olan Devrimci Zafer Hamlesi kapsamında YJA Star güçlerimiz, 18 Aralık günü saat 09.30’da Iğdır’ın Kırê Kor alanında bulunan Korxan karakolundaki askerlere yönelik bir dizi suikast eylemi gerçekleştirmiştir. Gerçekleştirilen isabetli atışlar sonucunda 3 düşman askeri öldürülmüştür.

Yine devrimci hamle kapsamında güçlerimiz, 16 Aralık günü Iğdır’ın Aralık ilçesine bağlı Aydınlar karakolu istikametinde ilerleyen işgalci TC ordusunun zırhlı araçlardan oluşan bir konvoyuna yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Konvoyda hedeflenen panzer tipi zırhlı araç tam isabetle vurularak içindeki askerler ile birlikte imha edilmiştir. Tümden imha edilen bu araçtaki ölü asker sayısı tespit edilememiştir. Eylem ardından ölü askerleri alandan uzaklaştıran işgalci TC ordusu alanda operasyon başlatmıştır. Bu operasyon 18 Aralık günü sonuçsuz bir şekilde alandan geri çekilmiştir.

Hamle kapsamında eylemleri gerçekleştiren birliklerimiz, sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.

HEFTANIN'E HAVA SALDIRISI

16 Aralık günü gece saatlerinde işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları, Medya Savunma Alanları’ndan Heftanin bölgesine bağlı Dola Şivemêzê alanını bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır."