Irak parlamenterleri işgale karşı harekete geçti

Irak parlamenterleri, Türk devletinin Başûrê Kurdistan’a yönelik başlattığı işgal saldırıları ve doğa katliamına karşı harekete geçti.

İçinde Şii, Sünni Arap parlamenterlerin de yer aldığı Kürt parlamenterlerden Serkewt Şemseddin, Galip Muhammed, Mawe Muhammed ve Musenna Emin'in öncülük ettiği bir grup Irak parlamenteri, Türk devletinin Başûrê Kurdistan’a yönelik başlattığı işgal saldırıları ve son günlerde açığa çıkan doğa katliamını durdurmak için harekete geçti. 51 parlamenter, imzaladıkları bir dilekçeyi Irak Parlamento Başkanlığına sunarak, işgal ve doğa katliamının durdurulmasını istedi.

'TÜRK DEVLETİNİN ÖNÜ ALINMALI'

Öncülüğünü dört Kürt parlamenterin yaptığı ve 51 parlamenterin imzasını taşıyan dilekçede, şu taleplere yer verildi:
"Bizler Türk devletinin ülkemize yönelik işgal, talan ve yıkımına karşı yasal bir süreci başlattık. Türk devleti Duhok, Hewlêr, Süleymaniye köylerine yönelik başlattığı işgal saldırılarından sonra kendisine bağlı bazı şirketleri Kürdistan’ın doğasını bozmak için getirmiştir. Bu şirketler başta ormanlarımızı kesmek olmak üzere doğamızı katletmeye, ülkemizi yıkıma uğratmaya başlamıştır. Bizler imzası bulunan 51 parlamenterle Irak parlamentosundan bu konuya ilişkin bir komisyonunun oluşmasını istedik. Kurulmasını istediğimiz komisyon dış ilişkiler, güvenlik ve iç sorunların giderilmesi ve bölgenin istikrara kavuşması için çalışan bir komisyon olmalı. Tüm çevreler Türk devletinin doğamızı yok etme ve ormanlarımızı keserek katletmesi konusunda bilgilendirilecek ve bunun önünün alınması için çalışılacak.”