Irak, Zaxo’ya inceleme komisyonu gönderecek

Irak Parlamentosu’nun Zaxo katliamına ilişkin düzenlediği özel oturumda Türk devletinin Güney'de 5’i ana üs, 100’ü aşkın askeri üssü ve 4 bin askerinin olduğu açıklandı; katliamı yerinde incelemek için ortak bir komisyon gönderilmesine karar verildi.

Irak Parlamentosu, işgalci Türk devletinin Zaxo’nun Perex köyünde 20 Temmuz’da gerçekleştirdiği ve 1’i bebek 9 kişinin yaşamını yitirdiği  katliama ilişkin özel bir oturum düzenledi.

Oturuma parlamenterler, Irak Genelkurmay Başkanı, Savunma Bakanı, Dışişleri Bakanı ve Ortak Operasyonlar Komutanı Yardımcısı Abdulemir Şemeri katıldı.

‘100’Ü AŞKIN ASKERİ ÜS VAR’

Oturumda konuşan Irak Genelkurmay Başkanı Abdulemir Yarela, Türk devletinin Kürdistan Bölgesi sınırları içerisinde 4 bin askerinin bulunduğunu ifade etti. İşgalci Türk devletinin Kürdistan Bölgesindeki askeri üslerine de değinen Yarela, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türk devletinin Kürdistan Bölgesinde 5 askeri ve hava ana üssü bulunuyor. Zilkan ve Musul’daki askeri üsler de dahil olmak üzere 100’ü aşkın askeri üssü var.”

İNCELEME KOMİSYONU OLUŞTURULACAK

Toplantıda, katliam yerinde incelemelerde bulunması için ortak bir komisyon oluşturulmasına karar verildi.

Ortak komisyon güvenlik, savunma, dış ilişkiler ve askeri uzmanlık alanlarında çalışan isimlerden oluşacak. Ortak komisyon, olay yerini ziyaret ederek yapacakları son incelemenin ardından nihai kararını açıklayacak.