'Özgürlük Zamanı' buluşması: Faşizme karşı direnişi büyütüyoruz

Karakoçan’da “Özgürlük Zamanı” buluşmasında faşizme karşı direnişi büyütme çağrısı yapıldı.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) tarafından gerçekleştirilen  “Özgürlük Zamanı” kampanyası kapsamında Elazığ’ın Karakoçan ilçesinde halk toplantısı düzenlerdi. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Karakoçan ilçe binasındaki toplantıya DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk ve DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır’ın yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Etkinliğin yapıldığı salona “Faşizme karşı direnişi büyütüyoruz” yazılı pankart asıldı.

Toplantıda konuşan DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, son yüzyılın en vahşi iktidarı ile karşı karşıya olduklarını ifade ederek, AKP ve MHP iktidarının 2014 yılında aldığı Milli Güvenlik Kurulu (MGK) kararı ile Kürtlere yönelik topyekûn bir saldırı dalgasının geliştirildiğine dikkat çekti. Bu topyekûn saldırının “Çöktürme Planı” doğrultusunda devlet aklı ile hayata geçtiğini vurgulayan Bayındır, “Kürtleri çöktürmek için uygulamaya konulan plana karşı Kürtler değil kendileri çöktü. Kürtler topyekûn bir direniş göstererek, bu iktidar ve devletin çözülmesini ortaya çıkardı” dedi.

“Çöktürme Planı”nın hayata geçtiği yedi yıllık süreçte Kürt halkına karşı kullanılmadık yol ve yöntemin kalmadığını dile getiren Keskin Bayındır, şunları söyledi: “Ama hiçbir yol ve yöntemlerinden sonuç alamadılar. Baskılara, gözaltılara, tutuklamalara rağmen, Kürdistan’ın dört bir yanında gücüne güç katarak ayakta kalan ve mücadelesine devam eden bir Kürt halk gerçekliği ortaya çıktı. Kürt mücadelesi olarak, giderek büyüyen bir güce sahibiz. Bütün ekonomik, siyasi, bürokratik ve askeri gücü arkasına alarak bize saldıran bu devlet aklı, bugün son hamle olarak ‘Kobanê Kumpas Davası’ ile partimize saldırıyor. Ama bugün ne yaparlarsa yapsınlar, artık bu halkın örgütlü yapısına karşı bir şey yapamazlar”. 

Kürt halkı için kritik bir süreç olduğunu kaydeden Bayındır,  “Türkiye’de siyasette ve toplumda her yerde meşruiyetini arttıran bir partimiz var. Artık Türkiye’nin geleceğini belirleyen bir noktadayız. Bizler bu halkın özgürlük mücadelesi ile onlarca iktidarı ve siyasi partiyi mezara dönüştürdük. Bugün yine bunlar tarihin çöplüğüne gidecekler. Dünyanın bütün gücüyle saldırsalar bile bu halk özgürlük mücadelesinden bir an bile vazgeçmeyecek” dedi. 

‘DİRENMEKTEN VAZGEÇMEDİK’

DTK Eş Başkanı Berdan Öztürk ise, egemen zihniyetin, Kürt halkını yok edip ortadan kaldırmak gibi bir hedefinin olduğunu belirterek, şöyle konuştu: “1923’ten bu yana bizlere saldırarak diz çöktürmek, bizi kendimizden utandırmak ve köleleştirmek istediler. Ancak Kürtler, direnişleriyle soykırıma varan politikalara karşı mücadele etti. Kendi gerçekliğinden vazgeçmeyen bir Kürt mücadelesi, tarih sayfalarında yerini aldı. Kürt halkına yönelik saldırı ve katliamlara karşı bugüne kadar onlarca direniş oldu ama bugün Sayın Öcalan, Kürtlerin yeniden dirilişi ve kadimliğini ortaya çıkardı. Bizler öldürmeye ve ölmeye meraklı değiliz. Tarihsel olarak hiç bir zaman zorbalık yapan bir halk olmadık ama her saldırılara karşı da direnmekten vazgeçmedik.” 

Mevcut soykırım politikalarının Türkiye’yi bugün içinden çıkılamaz krizlere ittiğini söyleyen Öztürk, bu krizin aşılmasının ancak ve ancak Kürt sorunun çözümüyle mümkün olacağını dile getirdi.

Ülkedeki krizlerin son bulması için Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın çözüm önerilerine değinen Öztürk, konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Özgürlük ve Türkiye’nin demokratikleşmesi için Sayın Öcalan, yol ve yöntemler sundu. Bu sistem tıkanmış. Bu tıkanmışlık sorunu ancak Öcalan’ın yol yöntemleri ile çözülebilir. Ancak Sayın Öcalan’la diyalog yerine bütün saldırı politikalarını devreye koydular. Ama dönüp dolaşacakları yer bellidir” dedi.