Katledilen gazeteci Kılıç, Urfa'da anıldı

Gazeteci Kemal Kılıç, katledilmesinin yıl dönümünde Urfa'daki mezarı başında anıldı.

 

Özgür Gündem gazetesinin Urfa Temsilcisi, 1993 yılında katledilen Gazeteci Kemal Kılıç, 27'nci ölüm yıl dönümünde kentteki mezarı başında anıldı. Abdurrahman Dede Mahallesi'ndeki anmaya, Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) yöneticisi Kadri Esen, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü, partinin yöneticileri katıldı.
 
ESEN: HAKİKATİ YAZDIĞI İÇİN KATLEDİLDİ
 
DFG Yöneticisi Kadri Esen, "Katledilen gazeteci arkadaşımız Kemal Kılıç, her zaman gerçekleri ve hakikati dile getirdiği için karanlık güçler tarafından hedef alındı. Haber takibinden dönerken eve gitmeye çalıştığı sırada söz konusu karanlık güçler tarafından katledildi. O dönem hakikati yazan arkadaşlarımız katlediliyordu. Bugün de arkadaşlarımızı tutuklayıp cezaevlerine koyuyorlar. Her geçen gün baskıları büyüterek devam ediyorlar. Ama bilinmelidir ki bugün özgür basın daha da büyüdü ve güçlendi" diye konuştu.
 
SÜRÜCÜ: ÖZGÜR BASININ ÖNÜNÜ KAPATMAK İSTEDİLER

Özgür basına dönük saldırıların hiç sona ermediğine dikkati çeken HDP Milletvekili Sürücü ise şöyle dedi:
"Bu coğrafyada yaşanan haksızlıkları ve olayları dile getiren birçok kişi karanlık güçler tarafından katledildi. Bugün Kılıç'ın katledilişinin üzerinden 27 yıl geçti. Katiller yargılanmadan dosyayı kapattılar. Katledilmeden önce valiliğe tehdit edildiğini bildirmiştir. Ama gereken önlemleri almadılar. Dönemin valisi ve emniyet müdürü sorumludur. Tek amaçları özgür basının önünü kapatmak. Yine onlarca gazeteci tutuklanıp cezaevine kapatılıyor. Anılarını mücadelemizde yaşatacağız."

Anma etkinliği, Kemal Kılıç'ın mezarına karanfil bırakıldıktan sonra sona erdi.