Kava: AKP seçmeni de rahatsız

HDP Van İl Eşbaşkanı Kava, Van’da HDP’nin kazandığı 10 belediyenin de gasp edilerek kayyum atanmasından, AKP’ye oy verenlerin de rahatsız olduğunu söyledi.

HDP, Van’da bulunan 14 belediyeden başta Van Büyükşehir Belediyesi olmak üzere Özalp, İpekyolu, Erciş, Muradiye, Çaldıran, Tuşba, Edremit, Saray ve Başkale belediyelerini yüksek bir oy oranıyla kazanmıştı, 4’ünü ise AKP almıştı. AKP, 2016’da olduğu gibi 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra da HDP’nin kazandığı tüm belediyelere kayyum atamış oldu. Hakların Demokratik Partisi (HDP) Van İl Eşbaşkanı Ökkeş Kava, AKP’nin halkın iradesini tanımadığını, kayyuma AKP’ye oy verenlerin bile tepki gösterdiğini söyledi.

Seçim döneminde devleti bütün gücünün kullanılarak, halkın tehdit edildiğini, şantaj yapıldığını, yalan ve hileden sakınılmadığını belirten Kava, buna rağmen halkın iradesine sahip çıkarak HDP’ye teveccüh gösterdiğini hatırlattı.

Kayyum darbesiyle belediyelerine teker teker el konulduğunu, eşbaşkanlarının rehin alındığını kaydeden Kava, “Güç, sadece zorba yoluyla belediyeleri ele geçirmek değildir. Asıl güç halkın iradesiyle belediyeleri kazanmaktır. AKP sandıkta kaybetti. AKP’nin elinde bir şey kalmayınca kayyum yoluyla belediyelerimizi ele geçirerek, hukuksuz bir şekilde halkın iradesini gasp etti. Yine bir seçim olsa başta Van olmak üzere tüm belediyelerimiz yeniden kazanacağız” şeklinde konuştu.

Halkın kayyumlara ve AKP’ye büyük tepkinin ciddi olduğunu belirten Kava, şunları ifşa etti: “AKP’ye ve kayyuma sadece HDP seçmeni değil, AKP’ye oy verenler bile büyük tepki gösteriyor. Van’da bulunan AKP seçmeni, AKP’nin halkın iradesini tanımadığını ve kayyumla el geçirdiğini söyleyerek, gelecek seçimlerde AKP’ye artık oy vermeyeceklerini dile getiriyor. Herkes AKP’den rahatsızdır.”