Kayyum ahıra girdi!

Van’da kayyum, İpekyolu ilçesinde bulunan yüzlerce ahırı yıktı.

400 bin nüfusuyla Van’ın en büyük ilçesi olan İpekyolu ilçesinde bulunan yüzlerce ahır, İpekyolu Belediyesi’ne atanan kayyum tarafından zorla yıktırılmaya başlandı.

İpekyolu kayyumu, Buzhane Mahallesi’nde 110 ahırı yıktırdı. İpekyolu ilçesindeki yüzlerce ahırın daha da yıktırılacağı belirtiliyor. İpekyolu Kayyumu Sinan Aslan, ayrıca ahırı yıktırılan besicilere, kaçak yapı cezası ve yıkım bedelinin yüzde 20 faizle tahsil edileceğini de söyledi. Ahırları yıktırılan yüzlerce besici ise hem binlerce lira zarara uğrayıp mağdur oldu hem de hayvanları dışarıda kaldı.

Güvenlik gerekçesiyle adını açıklamak istemeyen bir besici, şöyle konuştu: “Biz hayvancılığı yüzlerce yıldır yapıyoruz. Daha önce bu işi köyümüzde yapıyorduk. Köy boşaltmaları, yayların yasaklamaları nedeniyle Van merkeze göç etmek zorunda kaldık. Burada büyük masraf ödeyerek ahır yaptık. Bu ahırlarımızda hayvancılık yapmaya başladık. Şimdi de ahırlarımızı yıkmaya başladılar. Ahırlarımızı yıktılar, şimdi biz besiciler olarak hayvanlarımızı nereye koyacağız, hayvancılığı nasıl yapacağız?”