Kayyum mağduru da çığ altında kaldı

Çığ felaketinde yaşamını yitirenlerden biri de 27 yaşındaki Murat Kapağan oldu. Kapağan, Van Büyükşehir Belediyesi'nde gaspçı kayyum tarafından işten çıkartılmıştı.

Van Bahçesaray’da Salı günü meydana gelen ve onlarca kişinin yaşamını yitirdiği çığ felaketinde ölenlerden Murat Kapağan’ın (27) hayat hikâyesi günümüz Türkiye’sinin fotoğrafı gibi. 2015 yılında HDP’li Büyükşehir Belediyesi döneminde işe giren Kapağan, zorluklar içinde yaşayan ailesine bakarken, 2016 yılında gaspçı kayyumlar işine son verdi. Kayyumun sebepsiz işten çıkardığı Kapağan ve ailesi için zor günler başladı.

AĞABEYİ VE BABASI TUTSAK

Yaz aylarında düğün salonlarında garsonluk yapan Kapağan, kış aylarında ise batı illerinde her türlü işi yaparak ailesinin geçimini sağlamaya çalıştı. Önümüzdeki günlerde Edirne’ye giderek bulduğu yeni işinde çalışacakken, hayatı Bahçesaray’da meydana gelen çığ felaketinde sona erdi. Ağabeyi ve babası cezaevinde siyasi tutsak olan ve hayat mücadelesini tek başına sürdüren Kapağan, çığ felaketinin meydana geldiği gün Bahçesaray’da yaşayan ailesinin yanına gidiyordu.