Kayyum ve eşi İpekyolu Belediyesine çöktü

Van’ın İpekyolu kayyumu İhsan Emre Aydın, 3.5 milyonluk bir makam aracı ile gezerken, eşini de İpekyolu Kaymakamlığı proje biriminde işe aldı. Kendisine bir oda tahsis edilen Cansu Aydın’ın lüks makam odasının tadilatı da belediye kasasından karşılandı.

2019 yerel seçimlerini HDP’nin kazanmasına rağmen İçişleri Bakanlığı tarafından kayyum atanan İpekyolu belediyesinde yaşanan yolsuzluklar, torpil ayyuka çıkmış durumda. Geçen yıl görevinden alınan Sinan Aslan’ın yerine kayyum olarak atanan İhsan Emre Aydın, ilk iş olarak kendi maaşını düzeltme yoluna gitti. Kaymakamlık ve Kayyum maaşına İpekyolu Belediyesi ve Van Büyükşehir Belediyesine bağlı iki birimden de ekleyerek toplam 72 bin TL maaş almaya başladı. 

3.5 MİLYONLUK CİP

Bunlarla yetinmeyen kayyum İhsan Emre Aydın, İpekyolu Belediyesinin Genel Temizlik ve Hizmet İşinin yüklenicisi “Alan Sosyal Hizmetler A.Ş’ dan ihalesini iptal etmek, hak edişlerini geç ve eksik ödemekle tehdit ederek karşılığında lüks jeep tahsis etti. Belediyeden ihale alan şirket, kayyum İhsan Emre Aydın’a 8 ay önce 3.5 milyon TL civarında İzmir plakalı siyah renkli son model Volvo marka araç tahsis etti. Kayyum Aydın 3.5 milyonluk aracı hem resmi makam aracı olarak hem de özel işlerinde kullanıyor. İzmir’den getirilen lüks aracın ne belediye de ne da kaymakamlık envanterinde kaydı bulunmuyor.

KAYYUM EŞİNE İŞ VE YETKİ KIYAĞI

Kendisine yönelik hiçbir masraftan kaçınmayan kayyum İhsan Emre Aydın, eşi Cansu Aydın’a da aynı imkânları sağlıyor. Asıl mesleği matematik öğretmenliği olan Cansu Aydın, İpekyolu Kaymakamı ve Kayyumu olan eşi İhsan Emre Aydın tarafından İpekyolu Kaymakamlığı proje biriminde işe alındı. Cansu Aydın’a Kaymakamlık binasında ayrı bir oda tahsis edildi. Çoğu zaman işe gelme gereği bile duymayan Aydın’ın makam odasının tadilatının masrafları ise kayyum eşi tarafından belediye kasasından ödendi. Cansu Aydın, eşinin kaymakamlık binasında olmadığı zamanlarda ise belediyeyi yönetiyor.