KCK’den Zaxo katliamı mesajı: Hesabını soracağız!

Zaxo katliamının hesabını soracaklarını vurgulayan KCK, uluslararası güçleri Neo Osmanlı hayalleriyle bölgeyi kana bulayan TC'nin savaş suçlarına ortak olmamaya; Kürt halkı ve dostlarını da tepkilerini en üst seviyede göstermeye çağırdı.

KCK Dış İlişkiler Komitesi, Türk devletinin Zaxo’da gerçekleştirdiği katliama ilişkin yazılı açıklama yaptı. Faşist devletin Kürdistan’ın her yerinde son 7 ayda 28 sivili katlettiğini hatırlatan Komite, uluslararası güçlerin ve bölge gericiliğinin katliamdaki payının olduğunu, “Başta BM, ABD, NATO, AB, bölgesel gericilikten ve Kürt işbirlikçiliğinden destek ve onay alan faşist TC soykırım politikalarında hiçbir sınır tanımamakta, sivil ve gerilla ile birlikte Kürdistan doğasını da yok etmekte, yakıp yıkmaktadır” sözleriyle ifade etti.

KCK Dış İlişkiler Komitesi’nin açıklaması şöyle:

“20 Temmuz 2022 tarihi itibarıyla katil ve işgalci faşist Türk devletinin KDP ortaklığıyla Güney Kürdistan’a yönelik işgal saldırıları aralıksız bir şekilde devam ediyor. Dün öğleden sonra işgalci Türk ordusu Zaxo’nun Derkarê Beldesi’ne bağlı Perexê Köyü’nde bulunan Arap turistleri toplarla bombaladı.

ULUSLARARASI GÜÇLERDEN VE BÖLGE GERİCİLİĞİNDEN ONAY VE DESTEK ALIYOR

İşgalci Türk ordusu tarafından gerçekleştirilen bombardımanda 8 turistin hayatını kaybettiği ve 23 turistin yaralanmıştır. Son 7 aylık saldırılarında faşist Türk devleti 28 sivil halkı yargısız ve haksız bir biçimde katletmiştir. Faşist ve işgalci Türk devleti başta Başûrê Kurdistan olmak üzere Rojava ve Bakurê Kurdistan’da Kürt halkına benzersiz bir soykırım politikası uygulamaktadır. Başta BM, ABD, NATO, AB, bölgesel gericilikten ve Kürt işbirlikçiliğinden destek ve onay alan faşist TC soykırım politikalarında hiçbir sınır tanımamakta, sivil ve gerilla ile birlikte Kürdistan doğasını da yok etmekte, yakıp yıkmaktadır.

SADECE ZAXO’DA KATLETMEDİ

Gerilla karşısında tarihi bir hezimeti Zap, Avaşîn ve Metîna’da yaşayan TC, başta yasaklı ve suç kapsamına giren taktik nükleer bombaları, termobarik silahları ve kimyasal silahları kullanmaktadır. Buna rağmen istediği sonucu alamayan AKP-MHP savaş kliği, Şengal, Maxmur, Kunê Masî, Kelar, Rojava, Musul-Ninova, Süleymaniye ve en son Zaxo’da onlarca insanımızı katlederek onlarcasını da yaralamıştır.

‘TC’NİN SAVAŞ SUÇLARINI MEŞRULAŞTIRMAYIN, ORTAKLIK ETMEYİN’

Irak hükümeti ve Başûrê Kurdistan yönetimi sessiz kalarak bu saldırıları meşrulaştırmamalıdır.

Türkiye’nin Irak ve Suriye’deki pervasız saldırılarına karşı başta BM, ABD ve AB olmak üzere  uluslar arası güçler tutum almalı; TC’nin savaş suçlarına ortaklık etmemelidir.

Neo Osmanlı hayalleriyle tüm bölgeyi kana bulayan bu faşist rejimi durdurmak en temel hedef durumundadır. Tüm bölge dinamikleri şunu bilmelidir ki Türk faşizmi aşılmadan ve etkisiz kılınmadan başta Ortadoğu olmak üzere dünyada huzur olmayacaktır.

‘HESABINI SORACAĞIZ’

Halkımızı ve dostlarımızı bu acımasız saldırganlığa karşı bir kez daha tepkisini, eylemselliğini ve örgütlülüğünü en üst seviyede sergilemeye çağırıyor, şehit düşen insanlarımızı saygı ile anarken yaralıların en kısa sürede iyileşmelerini diliyoruz. Hareket ve halk olarak bu faşist TC rejiminden katliamın hesabını soracağımızın sözünü yineliyoruz.”