KCK: KDP’nin işgal saldırısına direkt katılımı Başûr’un statüsüne de saldırıdır

Türk devletinin bu yılki işgal saldırısını KDP’nin direkt katılımı ile başlatacağı bilgisinin kendilerine de ulaştığını belirten KCK, “KDP’nin halkımız ve ülkemiz için büyük felaketlere yol açacak bu kirli işgal planına girmemesi gerek” diyerek uyardı.

2021’de Türk devletine verdiği bilgiler ve gerilla alanlarına karşı giriştiği provokasyonlarla gerillanın TC işgalini tamamen yenilgiye uğratmasının önünde engel olduğunu hatırlatan KCK,  “Basında tartışılan ve bize de ulaşan bilgilere göre, Türk devletinin Başûrê Kurdistan’a başlatacağı yeni işgal operasyonuna KDP’nin aktif olarak savaşa katılımını gerekçelendirmek ve meşrulaştırmak için bazı provokatif eylemler planlandığı yönündedir. Bu çok tehlikeli ve tamamen Türk devletinin işgal amaçlarına hizmet eden bir durumu ifade etmektedir” dedi.

KDP’den Türk devletinin kirli işgal savaşına katılmamasını, AKP-MHP faşizminin planlarına alet olmamasını isteyen KCK, şu çağrıyı yaptı: “Başta Başûrê Kürdistan Parlamentosunu, siyasi partilerini, STÖ’lerini, resmi kurumlarını ve kamuoyunu böyle bir işgal planına karşı çıkmaya ve KDP’yi uyarmaya davet ediyoruz. Tüm halkımızı, bir bütünen ülkemiz için büyük bir felaket anlamına gelen bu plana karşı bilgilendiriyoruz ve KDP’nin bu kirli plana dahil olmasına karşı duyarlılığa çağırıyoruz” dedi.

KCK Dış İlişkiler Komitesi, Türk devletinin KDP’nin de ortaklığıyla yeni işgal planlarına dair yazılı bir açıklama yaptı.

Komite’nin açıklaması şöyle:

“Newroz’da başta Bakurê Kurdistan olmak üzere ülkemizin her parçasında ve yurt dışında özgürlük alanlarını dolduran milyonlar Rêber Apo’ya bağlılıklarını ortaya koyduğu gibi AKP-MHP faşizmine karşı da direniş ve mücadele mesajı vermiştir. 2022 Newroz’u, 50 yıldır verilen özgürlük mücadelesinin, direnişçi, özgürlükçü ve her koşulda değerlerine bağlı bir halk gerçekliği yarattığını tüm dünyanın gözleri önüne sermiştir. Bugün halkımızın Newroz bayramını görkemli karşılaması, dünyanın ilerici insanlığını da etkiliyor. Diğer taraftan halklarımızın bu görkemli mücadelesine tahammül edemeyen AKP-MHP faşizminin, yeni katliam ve işgal harekatları başlatma kararı verdiği de son günlerde kamuoyuna yansımaktadır.

KDP, TC’NİN YENİLGİSİNE ENGEL OLMUŞTUR

1982 yılından bu yana hareketimize karşı askeri operasyonlar yapan faşist Türk devleti, 2021 baharı ile birlikte başta Garê olmak üzere tüm Başûrê Kürdistan’a karşı büyük bir işgal harekatı başlatmıştı. Bu işgal harekatına karşı ağır bedeller pahasına büyük bir direniş sergileyen gerilla güçlerimiz, düşmanın planlarını büyük oranda boşa çıkarmıştır. Gerilla Garê, Werxelê, Mamreşo, Zendûra ve Girê Sor’da büyük kahramanlık sergilemiştir. Şehitlerimiz son anlarına dek Türk devletinin Başûrê Kurdistan işgaline karşı kahramanca direnirken bile KDP, Türk devleti ile işbirliğine girerek büyük destek veriyordu. KDP, bu dönemde Türk devletine verdiği bilgiler ve gerilla alanlarına karşı giriştiği provokasyonlar ile gerillanın TC işgalini tamamen yenilgiye uğratmasının önünde engel olmuştur.

KDP’NİN YENİ SAVAŞ HAZIRLIKLARI YAPTIĞI BİLGİLERİ GELİYOR

2022 mücadele yılına girerken, Türk devletinin yeni bir işgal harekatı başlatacağı, bunun için KDP ile anlaştığı ve ortak planlama yaptığı, günlerdir Başûrê Kurdistan basınında tartışılıyor. Başûrê Kürdistan basınında çıkan haberlere göre, Türk devleti bu yılki işgal harekatını KDP’nin direkt katılımı ile başlatacak. KDP’nin Türk devletinin işgal harekatına katılarak, pêşmergeyi gerillaya karşı savaşa koyacağı yazılıyor. Buna benzer bilgiler bize de bir süredir gelmektedir. Biz bu tür bilgileri çeşitli vesilelerle kamuoyuna duyurduk. Ama buna rağmen KDP’nin Türk devletinin işgal harekatına katılma kararından vazgeçmediği ve savaş hazırlıkları yaptığı basında da tartışılmaktadır.

MEŞRULAŞTIRMAK İÇİN BAZI PROVOKATİF EYLEMLER PLANLIYOR

Basında tartışılan ve bize de ulaşan bilgilere göre, Türk devletinin Başûrê Kurdistan’a başlatacağı yeni işgal operasyonuna KDP’nin aktif olarak savaşa katılımını gerekçelendirmek ve meşrulaştırmak için bazı provokatif eylemler planlandığı yönündedir. Buna göre; özel savaşın bir planı olarak masa başında hazırlanan yalan haberlerle Kürt kamuoyu Kürdistan özgürlük gerillasına karşı kışkırtılacak. Eğer bu da sonuç vermezse pêşmergeye, Başûr halkımıza zarar verecek bazı saldırıların yapılacağı ve bunların da gerillaya mal edilmek isteneceği yönünde bilgiler var. Zira KDP’nin güdümünde olan bazı provokatör sitelerin yaptığı yalan haberlerle, şimdiden bu saldırılara zemin hazırlamak ve bunları meşru kılmak istedikleri anlaşılmaktadır.  Ayrıca 20 yıldır gerilla denetiminde olan alanlara, son günlerde KDP’ye bağlı özel güçlerin büyük oranlarda ve ağır silahlarla sevk edildiği basına da yansıdı. Bu çok tehlikeli ve tamamen Türk devletinin işgal amaçlarına hizmet eden bir durumu ifade etmektedir.

HALKIMIZ VE ÜLKEMİZ İÇİN BÜYÜK FELAKETLERE YOL AÇACAK

Daha önce de sık sık yaptığımız gibi KDP’yi Türk devletinin bu işgalci kirli savaşına katılmamaya ve AKP-MHP faşizminin planlarına alet olmamaya çağırıyoruz. TC işgalci güçlerinin yanında yer alarak, Kürdistan gerillasına karşı böyle bir savaşa girmek halkımıza ve Kürdistan’ın tüm ulusal demokratik kazanımlarına büyük bir darbe anlamına gelir. KDP’nin Türk devletinin yanında gerilla alanlarına yapılacak herhangi bir saldırıya katılması, Başûr statüsüne ve kazanımlarına da bir saldırı anlamına gelir ve bu kazanımlara büyük zarar verir. KDP’nin halkımız ve ülkemiz için büyük felaketlere yol açacak bu kirli işgal planına girmemesi gerek.

HALKIMIZI  DUYARLILIĞA ÇAĞIRIYORUZ

Bu vesile ile başta Başûrê Kürdistan Parlamentosunu, siyasi partilerini, STÖ’lerini, resmi kurumlarını ve kamuoyunu böyle bir işgal planına karşı çıkmaya ve KDP’yi uyarmaya davet ediyoruz. Tüm halkımızı, bir bütünen ülkemiz için büyük bir felaket anlamına gelen bu plana karşı bilgilendiriyoruz ve KDP’nin bu kirli plana dahil olmasına karşı duyarlılığa çağırıyoruz.