KCK, Zap, Metîna ve Avaşîn savaşçı yapısını kutladı

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, işgalci Türk devlet güçlerine karşı başarılı eylemlerinden dolayı Zap, Metina, Avaşin ve Xakurkê’de direnen tüm HPG ve YJA-STAR gerillalarını kutladı.

Yazılı bir açıklama yapan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı,  “İşgalci Türk ordusuna karşı direnen Kurdistan Özgürlük Gerillası dün gece Metina alanında işgalcileri taşıyan bir helikopteri Girê Amediye’de düşürerek düşmana büyük bir darbe daha vurmuş ve başarılarına bir yenisini daha eklemiştir. Bu başarılı eylemden dolayı eylemi gerçekleştiren arkadaşlar şahsında Zap, Metina, Avaşin ve Xakurkê’de direnen tüm HPG ve YJA-STAR Gerillalarını kutluyor, selam ve saygılarımızı belirtiyoruz. Apocu fedai ruh ve vuruş tarzıyla gerçekleşen eylem ve başarıların devamını diliyoruz” dedi.

HELİKOPTER VURULDU VE GERİLLA DENETİMİNDE KALDI

Açıklamada devamla şunlar belirtildi:

“Gerilla düşmana ağır kayıplar verdirmekte ve yenilgiler yaşatmaktadır. Türk devleti ise kayıplarını vermemekte ve kamuoyundan gizlemektedir. Eylül ayından beri gerilla birden fazla helikopter düşürmüştür. Düşman ise sadece Girê Amediye’de bir helikopterin düştüğünü itiraf etmiştir. Çünkü Girê Amediye’de düşürülen helikopter olayını gizleme imkanı kalmamıştır. Bu helikopter vurulduğu yerde düşmüş ve gerillanın denetiminde kalmıştır. Düşman bundan dolayı Girê Amediye’de bir helikopterlerinin düştüğünü itiraf etmek zorunda kalmıştır. Fakat gerçekte gerilla 2 Eylül ve 3 Eylül tarihlerinde de 2 düşman helikopteri düşürmüştür. Bu eylemi gerçekleştiren arkadaşları da aynı duygularla kutluyor ve eylemlerini selamlıyoruz.

GERİLLA BEŞ AYDIR FEDAİCE DİRENİYOR

Soykırımcı sömürgeci Türk devletinin Başurê Kurdistan’ı işgal etmek için başlattığı saldırı 5 ayını doldurmak üzeredir. Kurdistan Özgürlük Gerillası işgal saldırılarına karşı Zap, Metina ve Avaşin’de 5 aydır fedai bir ruhla direnmekte ve Başurê Kurdistan topraklarını savunmaktadır. İşgalci Türk ordusu gerillanın bu direnişi karşısında ilerleyemediği gibi, gerilladan büyük darbeler almakta ve yenilgi yaşamaktadır.

AKP-MHP FAŞİZMİ YIKIMIN EŞİĞİNE GELDİ

Kurdistan Özgürlük Gerillası işgalci orduya kahredici darbeler vurmakta, halkımızı ve dostları sevindirmektedir. Gerilla Kürt halkının ve Kurdistan’ın onurunu korumak için kahramanca savaşmakta ve kendini feda etmektedir. Kurdistan halkı ve dostlar şehitler çizgisinde gerçekleşen bu kahramanca direniş sonucunda başı dik ve gururludur. AKP-MHP faşizmi Kurdistan Özgürlük Gerillasının direnişi ve Kurdistan halkının mücadelesi sonucu yıkımın eşiğine gelmiştir. Yurtsever Kurdistan halkı ve dostlar mücadeleyi daha da büyüterek AKP-MHP’nin yıkımını gerçekleştirmenin çabası içerisinde olmalıdır.

KAN EMİCİ İŞGALCİLER KAYBEDECEK

Bir kez daha işgalci düşmana yenilgiler yaşatan tüm HPG ve YJA-STAR Gerillalarını kutluyor, eylemlerini selamlıyor ve başarılarının devamını diliyoruz. Düşman karşısında hepimizi muzaffer kılan ve onurlandıran Şehitlerimizi bir kez daha minnet ve saygıyla anıyor, mücadelelerini zafere taşıyacağımızın sözünü bir kez daha veriyoruz.  Tarihte olduğu gibi bugün de kan emici işgalciler kaybedecek halklar, kadınlar, özgürlük ve demokrasi güçleri kazanacaktır.”