Kerkük ve tartışmalı bölgelerde Kakailer yine hedefte

Kerkük ve ilçesi Daquq’a bağlı köylerde yaşayan Kakailer DAİŞ ve bu adla hareket eden çetelerin hedefinde.

2014 yılında DAİŞ saldırılarına hedef olan Kakai köyleri, son dönemlerde yeniden DAİŞ ve onun adına hareket eden grupların hedefi haline geldi.

Son dört ayda Kakai köylerine yönelik gerçekleştirilen saldırılarda nedeniyle 8 Kakai köyü boşalırken, sadece yaşlıları kaldığı bir köyün de tamamen boşalmak üzere olduğu belirtildi.

Kakai köylerine ilişkin konuşan Kakai Seyidi Seyid Serhat, köyleri korumasız ve savunmasız kaldığı için saldırılara hedef olduğunu belirtti. Serhat, köylüler kendilerini savunamadıkları için köylerinin boşalmaya başladığını sözlerine ekledi.

Seyid Serhad, şu bilgileri verdi: “Son dört ay içinde Daquq’a bağlı köylerimize yönelik yeniden saldırılar başladı. Gerçekleştirilen saldırılardan ötürü şu ana kadar Ali Sera, Kobanê, Zenker, Ebu Muhammed, Awahiya Seyid Hüseyin, Awahiya Şeşekan, Awahiya Wela adındaki köylerimiz boşaldı. Köylüler saldırılar karşısında kendilerini koruyan kimse olmadığı için köylerini boşaltmak zorunda kaldı. Topzawa adındaki köyümüz de boşalmak üzere. Bu köyde de sadece yaşlılar kalmış. Köylerimiz korumasız kaldığı için boşalıyor. Böyle devam ederse bölgedeki köylerimizin tamamı boşalacak."

HAŞDİ ŞABİ 2 KÖYLÜYÜ TUTUKLADI

Seyid Serhad, köylerine yönelik saldırılar karşısında tepkilerini dile getiren Topzawalı Hüseyin Atiye ile Xerib Selim adındaki köylülerin Haşdi Şabi tarafından gözaltına alındığını ve uzun zamandır gözaltında tutulduğunu söyledi.